REKLAMI GEÇ

MAHALLE SAKİNLERİ AYRILMAK İSTEMİYOR

MAHALLE SAKİNLERİ AYRILMAK İSTEMİYOR

Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi heyelan nedeniyle her yıl 10-12 santimetre arasında kayıyor. Zamanla yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan mahalle ise Denizli Valiliği’nin aldığı kararla bu yıl Denizli merkeze taşınacak. Mahalle sakinleri ise doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak istemiyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2011 Cumartesi, 16:12

Denizlili birçok işadamını yetiştiren ve tekstil başkenti olan Babadağ, heyelan tehlikesiyle karşı karşıya. 4 bin 400 nüfusu bulunan ilçede 390 ev, 100’e yakın iş yerinin yer aldığı Gündoğdu Mahallesi, her yıl 10 ile 12 santimetre arasında kayıyor.

Japonya’nın Tokai Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü uzmanlarının ilçede yaptıkları çalışmalara dayanarak hazırladığı raporda ise Gündoğdu Mahallesi’nin kaydığı ve zaman geçirmeden mahallenin başka bir alana taşınması gerektiğini vurgulamıştı.

20 kilometrelik bir alanda meydana gelebilecek 5 büyüklüğündeki bir depremde, mahallenin çok ciddi bir felaketle karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Japon uzmanlar raporlarında, bölgenin acilen taşınması kararını vermişti.

Aradan 5 yıl geçti ve Denizli Valiliği harekete geçerek mahallenin taşınması kararını aldı. Gündoğdu Mahallesi’nin taşınması için TOKİ ile başlatılan çalışmalar neticesinde şehir merkezinde konutlar yapıldı.

2010 yılında başlayan ve tamamlanan 51 işyeri ve 408 konut olmak üzere 17 bloktan oluşan inşaat ise artık Gündoğdu Mahallesi sakinlerini bekliyor. 2011 yılının sonunda taşınması planlanan mahallenin sakinleri ise doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak istemiyor.

Vatandaşlar devletin kendilerine yaptıkları evleri istemiyor. Evlerinin kaymasına rağmen bir sorunun olmadığını belirten mahalle sakinlerinin en büyük şikayeti ise verilen evlerin yüksek fiyatlarda olması.

Evlerinin altında tekstil işleriyle uğraşanlar ise esnafların düşünülmediğini dile getirdi. Yapılan konutlarda 100’e yakın işyerinin bulunduğunu ama bunların ihalelerinin yapılmadığını belirten Gündoğdu Mahallesi esnafı, devletin biran önce bu sorunları çözmesini ve fiyatlar konusunda yeniden bir değerlendirme yapmasını istiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı