REKLAMI GEÇ

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 87. yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anma toplantısı Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda, İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıya Vali Dr. Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Abdullah Acar,İl Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan,İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenler, idareciler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada Mart ayının milletimiz için müjdeler ayı olduğunu, hem baharın ve hem de İstiklal Marşı’nın kabulünün müjdecisi olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı bağımsızlığımızı ve milletimizin bağımsızlığını kazanmada yaptığı her türlü fedakarlığı yansıtıyor” dedi. Oğuz, sözlerini şair Mehmet Akif Ersoy’un hasta yatağında söylediği sözleriyle tamamladı ve “Allah bu millete yeniden İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin” dedi.

Vali Hasan Canpolat, İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin var oluş destanı olduğunu ifade ederek, İstiklal Marşı’nın İstiklal Savaşı günlerini ve o günlerde yaşanan olayları yansıttığını söyledi. Bağımsızlığın, bu milletin karakteri olduğunun en açık ifadesinin İstiklal Marşı olduğunu sözlerine ekleyen Vali Canpolat, “ İstiklal Marşı okunurken duygulanmayan hiçbir Türk evladı yoktur. İstiklal Marşı İstiklal Savaşı’na dikilmiş bir abidedir. Milletimizin varlığını ve bağımsızlığını sürdürme noktasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Mehmet Akif Ersoy ve bütün şehitleri rahmetle anıyor, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal ve Prof. Dr. İsmail Çekiçli, İstiklal Marşı’nın yazılmasına kadar geçen Türk tarihi, İstiklal Savaşı dönemi ve İstiklal Marşı’nın anlam ve önemi konusunda konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan Fatma Hasna Tarcan, İstiklal Marşı’nı okudu. Katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanan Tarcan’ı, Vali Canpolat öperek teşekkür etti ve Tarcan’a kendi kalemini hediye etti.

Törenin son bölümünde İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere ve mansiyon alanlara, ödülleri verildi. Birinci olan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Fatma Hasna Tarcan, ikinci olan Gazi İlköğretim Okulu Ööğrencisi Ayşe Ceren Mumcu ve üçüncü olan Çal İsabey İlköğretim Okulu Öğrencisi Nazlıcan Vayvada ve öğretmenlerine ödüllerini, Vali Canpolat verdi. Birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı