REKLAMI GEÇ

Menderes’teki su kıtlığı nedeniyle oksijensiz kalan balıklar ölüyor

Menderes’teki su kıtlığı nedeniyle oksijensiz kalan balıklar ölüyor

Işıklı baraj gölündeki sulun azalması nedeniyle sınırlı zamanlarda su verilen Büyük Menderes Nehri balık ölüleriyle dolmaya başladı. Taze suyun gelmediği Menderes’te kalan son su birikintilerinde oksijen de tükenince balıklar ölmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2020 Salı, 21:59

Büyük Menderes nehrinde su sıkıntısı nedeniyle balık ölümleri başladı. Işıklı baraj gölünde suyun sulama amacıyla tutulması nedeniyle sıcakların başladığı dönemden bu yana düzenli su verilmiyor.

Bölgedeki çiftçiye de DSİ’nin vermeyi taahhüt ettiği ancak verilmeyen su nedeniyle, biriken sular motopomplarla çekilerek ürün sulandı.

Yeni su gelmeyip, mevcudu da çekilince nehrin derin bölümlerindeki su birikintilerinde yaşamak zorunda kalan su canlıları, taze su gelmeyince oksijensiz kalarak ölmeye başladı.

Bölge halkından Cemil Özdemir, nehirdeki doğal yaşamın devam etmesi için DSİ tarafından ‘yaşam suyunun’ verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu bölgedeki su canlılarının devamlılığı için yaşam suyunun mutlaka verilmesi gerekiyor. Işıklı barajında bu canlıların yaşayabileceği kadar su var. Yetkililer buradaki ölümlere duyarsız kalmamalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı