REKLAMI GEÇ

Merhumları kitaba göre gömün

Merhumları kitaba göre gömün

Türkiye genelinde cenaze defin işlemlerinin aynı şekilde yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Cenaze Hizmetleri Rehberi’ hazırlandı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

Rehberler illerde cenaze işlemlerini yapan görevlilere İl Müftülüğü aracılığıyla dağıtılıyor. Bin adet rehber dağıttıklarını dile getiren İl Müftüsü Mehmet Köse, rehberde cenazenin vuku bulduktan defin işleminin son bulmasına kadar neler yapılacağını anlattığını söyledi. Köse, “Cenazenin alkışlanması ve slogan atılması İslam ile bağdaşmıyor” diyerek de uyardı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Bir kefenin sökülüp dikilmesinin bile çok önemli olduğuna dikkat çeken Müftü Köse, bundan sonra definlerin kitaba göre yapılacağını belirtti. Cenaze namazlarında alkış ya da feryat, bağırma olmamalı. Alkışlama ve bağırma ona huzur getirmeyecektir. Bu kişiyi nasıl bilirdiniz sorusuna ise iyi bilirdik demeniz gerekir. Kötü bile bilseniz öyle demelisiniz. Lüks mezarlar yapılmamalı. Mezarların üzerine fotoğraf, heykel ya da başka figürün olması İslam dışı dinlerin etkisiyle ortaya çıkan uygulamalardır. Herkes dikkat etmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı