REKLAMI GEÇ

Meslektaşları Ferruh Ölmez’i anlattı

Meslektaşları Ferruh Ölmez’i anlattı

Meslektaşları, 69 yaşında hayatını kaybeden duayen gazeteci Ferruh Ölmez’i anlattı. Hepsinin ortak görüşü, herkesin sevip saydığı, Denizli basınının bir çınarının kaybedildiği oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2019 Cuma, 13:28

Gazeteci Ferruh Ölmez 69 yaşında, arkasında gazeteciliğe adanmış bir ömür ve çok sayıda dostluk bırakarak gitti. Denizli basınının duayen isimlerinden biri olan Ferruh Ölmez için meslektaşlarıyla konuştuk.

DGC BAŞKANI BOYACI: “ÖNEMLİ HABERLERE İMZA ATTI”
Ferruh Ölmez’in Denizli basınının duayen isimlerinden biri olduğunu belirten Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, özellikle teknolojinin bu kadar gelişmediği ve gazeteciliğin zor şartlarda yapıldığı dönemde önemli haberlere imza attığını söyledi.

Ferruh Ölmez isminin Yeni Asır ile özdeşleştiğini anlatan Boyacı, “Ferruh Ölmez denildiğinde Yeni Asır, Yeni Asır denildiğinde de Ferruh Ölmez akla gelir. 40-50 yaş arasında olanların büyük bölümü Ferruh Ölmez’in haberleriyle büyüdü, asayişi ve Denizlispor haberlerini ondan öğrendi” dedi.

Ferruh Ölmez’in 10 yılı aşkın süredir emeklilik yaşamı sürdüğünü ifade eden Boyacı, “Denizli basını çok önemli bir ismini, çınarını kaybetti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak kendisine mesleğe olan katkılarından dolayı Kemal Tartılacı Mesleğe Saygı ödülünü vermiştik. Ferruh Ölmez, 1970-2000 arasındaki Denizli’nin canlı tarihiydi” diye konuştu.

KAMİL ABALI: “HERKES TARAFINDAN SEVİLEN VE SAYILAN BİR İSİMDİ”
Ferruh Ölmez’in herkes tarafından sevilen ve sayılan bir isim olduğunu belirten meslektaşlarından Kamil Abalı da yaklaşık 5 yıl birlikte çalıştıklarını, bir çok habere birlikte gittiklerini söyledi.

Abalı, “Bir başkasının derdi bizim derdimiz, sevinçleri de sevincimiz oldu. Ferruh Abi’nin özelliklerinden biri, hastane ve adliye haberleriyle tanınmasıydı. En son birlikte DGC’de söyleşiye katıldık. Genç gazetecilere mesleğin, muhabirliğin ne demek olduğunu anlattı, tavsiyeler verdi. Biz de bir tabir vardır: ‘Terzi söküğünü dikemez’ diye. Ferruh Abi’nin hasta olduğunu anladığımızda doktora gitmesini tavsiye etmiştim. ‘Yok Abalı, bunlar gelir geçer, acı patlıcanı kıra çalmaz’ demişti. Hastaneye yatırıldığını öğrendiğimde, yoğun bakımda ziyaret ettim. Son sözleri, ‘Abalı neredesiniz, beni buraya atıp gittiler. Ben neredeyim’ demesiydi. ‘Abi sen tedavi için geldin, tedavi olup çıkacaksın. Birlikte Şahin Tepesine çıkıp Denizli’yi izleyeceğiz’ dedim. Rahmetli Şahin Tepesi’ni çok severdi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

SEBAHATTİN ALP: “GÖZÜMÜ AÇTIM, O’NU GÖRDÜM”
Ferruh Ölmez ile en uzun mesai yapan isim ise gazeteci Sebahattin Alp. Uzun yıllar Ferruh Ölmez ile birlikte çalıştığını belirten Sebahattin Alp, “Ferruh Ölmez’in benim hayatımdaki yeri çok başkadır. 1983 yılında mesleğe ilk adımımı onun yanında attım. Yeni Asır’ın kapısından içeri girdiğimde Büro Şefi Tevfik Tortamış ile birlikte Ferruh Ölmez, Mustafa Kaya ve Tahsin Önal vardı. Ferruh Abi benim ustamdı, çıraklık ve kalfalık dönemim onun yanında, onun nezaretinde geçti. Gözümü açtım onu gördüm, acı-tatlık çok günlerimiz geçti” dedi.

Yeni Asır’da yaprak dökümü başladığında, Tortamış, Kaya ve Önal’ın ayrıldığını ve büro şefliğine Ferruh Ölmez’in getirildiğini belirten Sebahattin Alp, “Ferruh Abi’nin büro şefliğinde uzun bir süre çalıştık. Haberin ve haberciliğin tüm inceliklerini ondan öğrendim. Ferruh Abi aynı zamanda benim ev komşumdu da. 19 yıl çok yakın oturduk, sabah-akşam görüşürdük” diye konuştu.

Ferruh Ölmez’in tüm yaşamının annesiyle birlikte geçtiğini ve evlenmediğini anlatan Sabahattin Alp, “2 yıl önce annesini kaybettiğinde ne yapacağını, yaşamına nasıl devam edeceğini düşündük. O’nun için çok zor oldu. Çünkü tüm yaşamını annesine bağlamıştı ve kendisine başka bir yaşam kurmamıştı. Annesinden 2 yıl sonra da o aramızdan ayrıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı