REKLAMI GEÇ

Milli futbolcu Emre Mor, lösemi tedavisi gören Ahmet Mete’ye forma gönderdi

Milli futbolcu Emre Mor, lösemi tedavisi gören Ahmet Mete’ye forma gönderdi

Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Mor, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde üç yıldır lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Ahmet Mete Altınok’a, imzaladığı milli takım formasını gönderdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2023 Pazar, 11:47

Ahmet Mete Altınok’a üç yıl önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde akut miyeloid lösemi (AML) hastalığı tanısı kondu. 7 ay hastanede kalan Ahmet Mete bu süreçte ağır kemoterapi tedavisi gördü. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Antalya’da kök hücre nakli alan Ahmet Mete’nin sağlık durumu düzeldi. PAÜ Hastanesi’nde kontrolleri ve tedavisi süren Ahmet Mete normal hayatına geri döndü.

FORMASINA KAVUŞTU
Tedavisi sırasında hastasına moral vermek isteyen Asistan Dr. Osman Gazi Sağlam, Ahmet Mete’nin de kendisi gibi fanatik Fenerbahçe taraftarı olduğunu öğrenince, tedavisini tamamlayarak sağlığına kavuşması karşısında kendisine Emre Mor forması hediye etme sözü verdi. Tedavisini aksatmayan Ahmet Mete sağlığına kavuşunca hediyesini aldı.

“BU GÜNLERİ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
PAÜ Hastaneleri Başhekimi PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Birsen; “Ahmet Mete hastanemizde tedavi olan çocuk hastalarımızdan biri. Kendisine verilen sözü yerine getiriyoruz. Bu günleri gördüğümüz için çok mutluyuz. Forması ona çok yakıştı” ifadelerini kullandı.
Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özment Özdemir ise sözlerini tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Öğretim üyesi Dr. Selin Yakarışık; “Hastanede kalmak, iki yıl boyunca o süreci yaşamak hem hastalarımız hem de aileleri için çok zor. O nedenle bizler için moral ve motivasyon çok önemli” diye konuştu.
Ahmet Mete’ye forma sözü veren Asistan Dr. Osman Gazi Sağlam; “Emre Mor ile temasa geçtik. Milli takımda asist yaptığı formayı Ahmet’e gönderdi. Onu teslim ediyoruz. Şimdi Ahmet’e bir sözümüz kaldı. O da beraber futbol oynamak” ifadelerini kullandı.

FUTBOL EN BÜYÜK TUTKUSU
Formasına kavuştuğu için heyecanlı olduğu gözlenen Ahmet Mete; “Fanatik Fenerbahçeliyim. İrfan Can Kahveci ve Ferdi Kadıoğlu gibi futbolcuları seviyorum. Emre Mor’u da çok seviyorum ama fazla oynamıyor. Şu an çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Bu formayı giyerek futbol oynamayı çok isterim” diye konuştu.

AİLE MUTLU
Zor bir süreç geçirdiklerini söyleyen baba İbrahim Altıok,”İyi ki hocalarımız var. Çok şükür artık iyiyiz. 6-7 ay hastanede kaldı. Sürecimiz devam ediyor Bütün kontrollerimize gidiyoruz. Şu anda bir sıkıntı yok.Okuluna devam ediyor” dedi.
Anne Güneş Altıok ise; “Oğlum bu günü heyecanla bekledi. Formayı alır almaz çerçeveleteceğini söylemişti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı