REKLAMI GEÇ

Müftü: Kızların küçük yaşta evlendirilmesi cinayettir

Müftü: Kızların küçük yaşta evlendirilmesi cinayettir

Çocuk gelinler… Toplumsal sorunların en önemlilerindendir. Kimileri dini, kimileri töreleri gerekçe gösterirken, kimileri de başlık parasıyla küçük yaşta kız çocuklarını evlendiriyor. Bunu konuştuğumuz Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, “Zorla evlilik diye bir şey dinimizde yoktur. Bu bir cinayettir. Bir kızın rızası yoksa evlilik asla olmamalı” ifadesini kullandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2016 Pazar, 15:43

İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açtı. Hamza Bey Camisi’nin alt katında hizmet veren bu büroda dört din görevlisi çalışıyor. Büronun açılmasındaki amacın milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması, aile içi şiddet, töre cinayetleri ve kız çocuklarının maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığı gibi olumsuz tutum ve davranışları önlemesi.

AİLE EN DEĞERLİ KURUM
Bir süre önce faaliyete geçen Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile ilgili Denizlihaber.com’a bilgi veren Müftü Mehmet Aşık, bu birimin milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet verdiğini belirtti.

Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler inhayatın akışı içerisinde sorunlar yaşadığını ifade eden Aşık, “Aile, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurumdur. Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Bu noktadan hareketle kurulan Aile ve Dini Rehberlik Büroları, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır” dedi.

“CİNSİYET AYIRIMCILIĞINA YER YOK”
Aile içi şiddet, töre cinayetleri ve kız çocuklarının maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığı gibi sorunlara da değinen Müftü Aşık, “ Dinimizde töre cinayetleri diye bir şey asla yoktur. İslam’da böyle bir konunun yeri asla yoktur. Töre cinayetleri, öldürmek ve yargılamaktır. İslam’da ceza verecek kişiler sadece mahkemedir. Karşı taraf ne kadar haklı olursa olsun yargılamak onun görevi değil, mahkemelerin görevidir” diye konuştu.

“ZORLA EVLİLİĞİN İSLAM’DA YERİ YOK”
İslam’a göre kızın rızası olmadan evlilik yaptırılamayacağını vurgulayan Aşık, “Küçük yaşta çocuk gelin diye de birşey yoktur. Zorla evlilik diye bir şey dinimizde yoktur. Bu bir cinayettir. Bir kızın rızası yoksa evlilik asla olmamalı. Bu bizim en azılı mücadelemizdir. Üç kız babasıyım, hepsini okuttum, haklarını arayacak bilgileri var. Onlar ‘evlenmek istiyorum’ dedi. Ben sadece kararlarında emin olup olmadıklarını sordum. Evlilik onun kararı ve evlendiler” dedi.

Yorumlar

öğrenci velisi   -  Bağlantı 9 Mayıs 2016, 10:51

Helal olsun hocam, inşallah bu dönemde bu sözleri duyan gören oldurda biraz ders alır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı