REKLAMI GEÇ

Nesli tehlike altındaki porsuk, kuyuya düştü itfaiye kurtardı

Nesli tehlike altındaki porsuk, kuyuya düştü itfaiye kurtardı

Yaşam alanları arasında Anadolu da olan fakat nesli tehlike altındaki porsuk beton elektrik direği kuyusuna düştü. Çok iyi bir kazıcı olmasına karşın beton çukurdan çıkamayan porsuğu, itfaiye kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2023 Salı, 14:24

Sarayköy’de elektrik direği için açılan yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukura düşen porsuk, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Sarayköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde vatandaşlar, yaklaşık 3 metre derinliğindeki elektrik direği için açılan çukurdan ses geldiğini fark etti. Vatandaşlar, kontrol ettiklerinde bir porsuğun çukurda mahsur kaldığını gördü. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan titiz çalışmada çukurda mahsur kalan porsuk ekiplerce kurtarılarak, tekrar doğaya bırakıldı.

Porsuklar, sansargiller alt familyasından bir hayvan. Yeraltında kendine kazdığı kanallarda yaşıyor. Geceleri dışarı çıkıyor ve mantar, küçük meyve ve bal ile besleniyor. Özellikle Afrika, Asya ve Avrupa kıtasında yaşayan porsukların nesli tehlike altında. Nüfusları her geçen yıl azalıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı