REKLAMI GEÇ

Nevinhilal Erkmen’i duygulandıran şiir

Nevinhilal Erkmen’i duygulandıran şiir

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, doğum gününde Denizli Çocuk Evlerini ziyaret etti. Papatya ve Nergis Çocuk Evlerini ziyaret eden Bayan Erkmen, en anlamlı doğum günü hediyesini Papatya Çocuk Evinde kalmakta olan altı kız çocuğundan birisi olan Kadriye Yılmaz’dan aldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2009 Pazartesi, 01:00

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bünyesindeki yurtlarda kalmakta olan çocukların aile ortamında yaşamalarına yönelik olarak hayata geçirilen Denizli’deki beş çocuk evinden ikisini daha önce ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Bayan Erkmen, son olarak da Papatya ve Nergis Çocuk Evlerini ziyaret etti. Ziyarette Bayan Erkmen’e Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Denizli İl Müdürü Ahmet Altın ve eşi Suay Altın, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım’ın eşi Melahat Çatmadım, Valilik Özel Kalem Müdürü Fatma Korkmaz ve Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Ayten Kuruş eşlik etti.

İlk olarak Yenişehir semtinde bulunan evlerden Papatya Çocuk Evini ziyaret eden Bayan Erkmen, evde kalmakta olan çocuklarla sohbet ederek sorunlarını dinledi ve evde incelemelerde bulundu. Çocuklara çeşitli hediyeler de veren Bayan Erkmen’e, çocuklar da hazırladıkları gösterileri sundular. Eğlenceli anların yaşandığı ziyarette Bayan Erkmen’i duygulandıran olay ise Kadriye Yılmaz adlı çocuğun Bayan Erkmen’in doğum günü dolayısıyla Bayan Erkmen’e hitaben yazılmış olan “Vali Anneciğim” şiiriydi. Aslında 29 Şubat doğumlu olması nedeniyle doğum günlerini dört yılda bir kutlamak zorunda kalan Bayan Erkmen’e bu yıl Şubat ayının 28 çekmesi nedeniyle anlamlı doğum günü hediyesi 1 Mart tarihinde verilmiş oldu. Bayan Erkmen doğum gününde aldığı bu hediyenin kendisi için en anlamlı hediye olduğunu söyledi. Daha sonra Nergis Çocuk Evine geçen Bayan Erkmen ve beraberindekiler, evde kalmakta olan çocuklarla sohbet ederek sorunlarını dinlediler ve çeşitli hediyeler verdiler. Evlerde kalmakta olan çocuklar da Bayan Erkmen’in ziyaretinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, gösterdikleri yakın ilgiden dolayı kendisine teşekkür ettiler ve doğum günü anısına Bayan Erkmen’e Atatürk portresi hediye ettiler. Bayan Erkmen de hediye edilen Atatürk portresini Valilik konutunun en güzel yerine asacağını ifade ederek hediyelerinden dolayı çocuklara teşekkür etti.

Bayan Erkmen’i duygulandıran şiir:

                                                         VALİ ANNECİĞİM

Vali annem gelince yüzümde güller açıyor,

Canım Vali anneciğim deyince içim şefkatle doluyor

Hep ondan yana oluyor sevgi dolu yollar

Bunca güzelliklere ne denir bilmem ki?

Papatya evinin yüzünde güller desteyle

Tanıştık o içindeki sevgiyle

Allah vermiş o güzel gözlerin bize baksın diye

Bunca güzelliklere ne denir bilmem ki?

Bize dost gibi davrandın

Acılarımızı yüreğimizden attın

Bir tek sendin derdimize ortak olan

Bunca güzelliklere ne denir bilmem ki?

Siz hiç biriniz bilemezsiniz

Ama biz biliriz

Buna ana-kız sevgisi derler.

Vali Anneciğim,

Bu sevgiyi asla yok etmeyelim

Ne olur hep yaşatalım,

Vali anneciğim sizi öpebilir miyim?

Kadriye Yılmaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı