REKLAMI GEÇ

Öğrenciler, DENKÖYDER’in pikniğinde buluştu

Öğrenciler, DENKÖYDER’in pikniğinde buluştu

DENKÖYDER’in ‘Bu çocuklar geleceğimizdir’ projesi kapsamında eğitim alan öğrenciler ve aileleri, derneğin düzenlediği piknikte bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

DENKÖYDER (Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği), ‘Bu çocuklar geleceğimizdir’ isimli AB projesinin ilk dönemini tamamladı. Projeden yararlanan öğrenciler, derneğin binasında verilen yaz eğitim kurslarına katıldı. Çevre okulların öğrencilerinden oluşan 26 kişilik grup, yaz tatilini derneğin açtığı; resim, minyatür, ebru, boyama, bilgisayar ve İngilizce kurslarına katılarak değerlendirdi. DENKÖYDER, projeden yararlanan öğrenciler ve ailelerini kaynaştırmak amacıyla, Çamlık Mesireliği’nde piknik düzenledi. 80’e yakın kişinin katıldığı piknikte, öğrenci velileri birbirleriyle hoş vakit geçirme imkanı buldu. Piknikte DENKÖYDER Başkanı Ahmet Parlak, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Parlak, Proje Uygulama Merkezi’nde verilecek 2. dönem eğitimlerinde, okul döneminde olan çocuklara yönelik olarak, yirmi kişilik iki sınıf açmaya karar verdiklerini söyledi. Ayrıca, birinci dönemde olduğu gibi sokakta çalışan 10 çocuğa yine ikinci dönemde de sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Parlak, “Konuyla ilgili bölgedeki okullarla görüşmeler devam etmektedir. Ayrıca mesleki eğitime devam eden çocuklardan 20 öğrenciye konuyla ilgili eğitim ve seminerlerin verilmesine devam edilecektir. Öğrenciler ve işyerleri bilgilendirilecektir” dedi. Parlak, proje kapsamında, çocuk işçiler konusunda çalışma yapacaklarını, dar gelirli ailelerin çocuklarının öğrenim hayatlarını sürdürmeleri için yardımcı olacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı