REKLAMI GEÇ

On binlerce yıldır galaksimize ilerleyen Leonard kuyruklu yıldızı Denizlili amatör astrofotoğrafçı görüntüledi

On binlerce yıldır galaksimize ilerleyen Leonard kuyruklu yıldızı Denizlili amatör astrofotoğrafçı görüntüledi

Denizli’den amatör olarak astronomi fotoğrafları çeken İlyas Kurban, geçen hafta gerçekleşen Jüpiter, Satürn ve Merkür kavuşumu ile bilim insanlarının gözleminde olan ve binlerce yıldır galaksimize doğru ilerleyen Leonard kuyruklu yıldızının başka galaksilere doğru geçip gitmesini görüntülemeyi başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2021 Pazar, 11:25

Denizlili amatör astrofotoğrafçı İlyas Kurban, dünya üzerinden bir daha görülmesi imkansız olan kuyruklu yıldızı görüntüledi.

3 GEZEGENİN KAVUŞUMU VE KUYRUKLU YILDIZ
Avrupa Uzay Ajansı, 12 Aralık günü Leonard kuyruklu yıldızının gezegenimize yaklaşacağını, bu yüzden de çıplak gözle görülebileceğini açıklamıştı. Açıklandığı gün ise, beklenti gerçekleşmiş, Leonard Dünya’dan görülebilmişti. Yetkili astronomlar saniyede 71 kilometre hızla ilerleyen kuyruklu yıldızın bir daha görülmemek üzere başka bir galaksiye geçebileceğini aktarmıştı.

Daha önce Denizli semalarından birbirinden güzel gökyüzü fotoğrafları çeken, birçok astronomi çevresinden övgüler de alan Denizlili amatör astrofotoğrafçı İlyas Kurban, bu tarihi anı da görüntülemeyi başardı.

TARİHİ OLAYI GÖRÜNTÜLEDİ
Astronomi olayının gerçekleşeceği gün, Denizli’nin Pamukkale bölgesinden gözleme başlayan Kurban, Jüpiter, Mars ve Merkür kavuşumunu fotoğrafladı. Bu sırada dünya üzerinden bir daha izlenmesi imkansız gökyüzü olayı Leonard kuyruklu yıldızı da geçti. Kurban, bu tarihi olayı da görüntülemeyi başardı…

ÖZEL EKİPMANLAR KULLANDI
Kurban, çektiği fotoğrafları ve heyecanını sosyal medya hesabından şu bilgilerle paylaştı:
“Nihayet çekim yapabildim. Denizli de şehrin hemen dışından (Pamukkale üzerinden) Leonard kuyruklu yıldızı… Venüs’ün solunda Satürn’ün aşağısında ufka yakın konumda bulunmaktadır… Namanla güneşten uzaklaşacağı için görüntülenmesi zorlaşacaktır…
Jupiter satürn ve venüs gezegenleri de bir doğru şeklinde sıralanmışlardır.”

Kurban, kuyruklu yıldızın çıplak gözle gözlemlenemeyeceğini, normal fotoğraf makineleriyle de görüntülenemeyeceğini hatırlatarak, kendisinin özel ekipmanlar kullandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Ali Doğramacı/Emekli Harita Mühendisi   -  Bağlantı 26 Aralık 2021, 13:44

sevgili İlyas Kurban sana aferim ve başarılar.bizleri soracak olursan, füze gibi yükselen yağ,peynir,benzin,mazot fiyatlarını gözlemekten yorgun ve bitap düşmüş durumdayız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı