REKLAMI GEÇ

Yusuf İnanç: “Olayın peşini bırakmayacağım”

Yusuf İnanç: “Olayın peşini bırakmayacağım”

İzmir’de kadavradan bağışlanan böbrek naklinden sonra hayatını kaybeden iki kişiden Denizlili Münire İnanç’ın oğlu Yusuf İnanç da sorumlular hakkında şikayetçi oldu. İnanç: “Ben bu işin sonunu bırakmayacağım. Doktorlardan ve hastaneden şikayetçi oldum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2020 Salı, 10:19

DENİZLİ (AA)
Annesi Münire İnanç’ın 3 yılı aşkın süredir diyalize girdiğini belirten Yusuf İnanç, hastaneden 15 Aralık 2019’da arandıklarını ve annesine uygun böbreğin bulunduğunun öğrendiklerini anlattı. İnanç, bu habere çok sevindiklerini ve hemen İzmir’e doğru yola çıktıklarını vurguladı.

Kan ve doku tahlilleri sonrası annesinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alındığını anlatan İnanç, “Operasyonun çok başarılı geçtiği söylendi. Annemin artık kurtulduğuna inandık. 2 gün sonra annem yoğun bakımdan çıktı ve normal odaya geçti. 12 gün çok iyiydi. İlk başta kendi işlerini yapabiliyordu. Sonraki 5 günde fenalaştı ve kaybettik. Böbreğin kadavradan olduğunu öğrendik. Araştırdıktan sonra hastalıklı olduğunu söylediler. Biz bunları bilmiyorduk. Ben bu işin sonunu bırakmayacağım. Doktorlardan ve hastaneden şikayetçi oldum” dedi.

Münire İnanç’ın kızı Funda Uzun ise ihmali olanların ortaya çıkmasını istediğini dile getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İzmir’in Ödemiş ilçesinde eşi tarafından darp edildiği öne sürülen 38 yaşındaki kadın, 15 Aralık’ta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetmiş, organları bağışlanmıştı.

Kadının iki böbrek ve karaciğerinin nakledildiği hastalardan Arife Aykut ve Münire İnanç ölmüş, biri de yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Ölen Arife Aykut’un kızı Songül Aykut, sorumlular hakkında şikayette bulunmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı