REKLAMI GEÇ

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE İÇİN CAMİLERDE VAAZ VERİLECEK

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE İÇİN CAMİLERDE VAAZ VERİLECEK

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonu öncesinde düzenlenen toplantıda, yangınların önlenmesi konusunda camilerde vaaz verilerek halkın bilinçlendirileceği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2011 Çarşamba, 15:27

Çamlık Mesireliğindeki toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ve komisyon üyesi daire müdürleri katıldı. Orman Bölge Müdürü Oklu, Denizli’de son 10 yılda orman yangınlarında çok ciddi azalma olduğunu belirterek, hedeflerinin yılda 50 yangını geçirmemek olduğunu, kurumlar arası koordinasyonla da zararı en aza indirmeyi planladıklarını ifade etti. Oklu, “Denizli’de bir yangın söndürme helikopteri, 34 arazöz ekibi, 6 ilk müdahale ekibi, 104 teknik eleman, 104 orman muhafaza memuru, 410 yangın işçisi, beş dozer, beş greyder, bir loder, beş treyler, 12 tanker ve 18 ilk müdahale aracıyla yangınlara müdahale ediyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİSİ EĞİTİM
Vali Erkmen ise orman yangınlarıyla mücadelenin Türkiye’nin en önemli meselelerinden olduğunu vurgulayarak, “Bölge itibarıyla havaların daha sıcak seyretmesi sebebiyle yaz aylarında karşılaşılan en önemli problemlerin başında yangın geliyor. Özellikle ormanda çıkan yangın, büyüyerek birçok yeri etkiliyor. Denizli’de son yıllarda bütün kurumlardaki arkadaşlarımızın ve diğer vatandaşlarımızın konuya eğilmesiyle büyük bir tehlike atlatmadık ancak bu, hiç karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Karşılaşmamak için bu yıl da kararlarımızı yenileyeceğiz. Orman teşkilatımız, son birkaç yıldır araç ve eğitimde çok iyi bir noktaya geldi. Denizli Belediyesi, bu bölgede en kuvvetli teşkilata sahip. Köylerde yangın tankerlerinin devreye girmesi, ilk müdahalede çok yararlı oluyor. Hemen müdahale edildiği için yangın daha dar bir alanda tutuluyor. En önemlisi de vatandaşların eğitimi. Arkadaşlarımız, köylerde toplantı yaparak vatandaşları bilinçlendiriyor. Fiziki anlamda araç gereçleri elden geçirmemiz gerekiyor. Elektrik tellerinin kontrolleri yapılmalı. Kurumlar arası koordinasyonu de iyi sağlamalıyız” diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK ATMAK YASAK
Toplantıda ayrıca orman yangınlarının önlenmesi için camilerde vaaz verilerek halkın bilinçlendirilmesi, 15 Ekim 2011 tarihine kadar havai fişek atılmasının yasaklanması ve istihbarat görevlilerinin, kasten yangın çıkarabilecek kişileri takip etmesi kararları alındı. Komisyon üyeleri, daha sonra orman yangın işçilerine dağıtılan kıyafetleri ve araçları inceledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı