REKLAMI GEÇ

Otizme dikkat çektiler

Otizme dikkat çektiler

Otizim Farkındalık Günü nedeniyle Çamlık Mesireliği’nde biraraya gelen Otizm Derneği Denizli şubesi üyeleri, otizmli çocuklar ve aileleri, otizm sofrası kurarak hem farkındalık yarattılar, hem de eğlendiler. Etkinliğe katılanların maviyi tercih etmesi ise ayrı bir görüntü oluşturdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2016 Cumartesi, 18:43

Birleşmiş Milletler otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için Otizm Farkındalık Günü olarak kabul ettiği ettiği 2 Nisan’da, tüm dünyada olduğu Denizli’de de etkinlikler gerçekleştirildi.

otizm-farkindalik-iccc

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla arttığını dile getiren Otizm Derneği Denizli Şubesi Başkanı Dudu Karaman Dinç, otizmli çocuğun ve gencin eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanması gerektiğini vurguladı.

otizm-farkindalik-icc

MAVİ IŞIK YAK HAREKETİNE DESTEK
Kamuoyunda otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla devam eden “Mavi Işık Yak” hareketine destek amaçlı piknik alanına mavi tişörtleriyle gelen aileleri öğrenciler de yalnız bırakmadı. İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencileri çocukları mutlu etmek ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla palyaçondan yüz boyama etkinliğine kadar bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

otizm-farkindalik-ic

66 MADDELİK EYLEM PLANINA DESTEK İSTİYORUZ
Otizmli birçoğun eğitimden, sağlığına, gelişmesine ve sosyalleşmesine kadar birçok süreci kapsayan 66 maddelik eylem planının Denizli’de de uygulanması için yetkililerden destek beklediklerini belirten Dernek Başkanı Dinç, “Günümüzde her 68 çocuktan 1’i otizm riskiyle doğmasına, 20 dakikada 1 çocuğun otizm tanısı alıyor olmasına rağmen, Türkiye’de 10 kişiden 7’sinin otizmi duymadığını gördük. ‘Otizme Mavi Işık Yak’ hem bireysel hem de kurumsal olarak destek verilebilecek ve otizm farkındalığı için herkesi harekete geçirecek bir kampanya. Federasyonumuzun hazırladığı ve otizmli çocuklarımıza ve gençlerimize ışık olacak, 66 maddelik eylem planının bin an önce gerçekleşmesini umut ediyoruz” dedi.

otizm-farkindalik-icccc

2.YIL PASTASI KESTİLER
Derneğin kuruluşunun 2.yılı olması nedeniyle piknik alanında kuruluş yıl dönümü pastası kesildi. Otizmli çocuklar ile aileler mumları birlikte üflerken tuttukları dilekleri de dilek kutusuna attılar.

Otizm ile ilgili etkinlikler hafta içerisinde de devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı