REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm ölümsüzleşecek

Özay Gönlüm ölümsüzleşecek

Denizli Belediyesi, Türkiye’nin tanıtımı kapsamında 9’u Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği Konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine büyük emeği geçen sanatçı Özay Gönlüm’ün ismini, Denizli Belediyesi Konservatuvarı’na veriyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2009 Salı, 01:00

Denizli Belediyesi, sanatçı Gönlüm’ün ölümünün 9. yılında anma konseri düzenledi. Belediye Sanat Merkezi’ndeki konsere, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sanatçının yeğeni Osman Gönlüm, Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ziya Tıkıroğlu ile çok sayıda sanatçının sevenleri katıldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Hakan Eyiden ve Yeşim Dağlı sanatçının birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Konservatuvar Türk Halk Müziği Çocuk Korosu da sahne alarak izleyenlere halk müziği ziyafeti sundu.

Başkan Nihat Zeybekci konserin ardından sanatçılara teşekkür etti. Sanatçı Gönlüm’ün birbirinden güzel eserleriyle Türk insanın gönlünde farklı bir yeri bulunduğunu kaydeden başkan Zeybekci, ‘Yöresel şivesiyle bizleri dünyaya tanıttı. Bizde sanatçımızın isminin yaşatılması için bir çalışma yaptık. Konservatuvarımızın ismini Denizli Belediyesi Özay Gönlüm Konservatuvarı olarak değiştireceğiz. Birkaç yıl önce restore ettiğimiz, şimdi ise müzik seslerinin yükselen o tarihi binada, geleceğin Özay Gönlüm’lerini yetiştireceğiz’ dedi.Biz

Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ziya Tıkıroğlu da, belediye başkanlığı dönemindeki bir anısını paylaştı. Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışına sanatçı Gönlüm’ü davet ettiğini ifade eden eski başkan Tkıroğlu, ‘O dönem Denizli halkı Özay Gönlüm’ü küstürmüştü. Gönlüm, davete gelmedi. Biz o dönem açık hava tiyatrosunun ismine Özay Gönlüm’ün ismini verecektik. Biz yapamadık ama başkan Zeybekci bunu başardı. Denizli’de, benden sonraki dönemlerde sanata ve kültüre verilen önem kesintiye uğradı. Ama şimdi başkan Zeybekci’yle verilen değerin doruğa ulaştığını görüyoruz’ dedi. Denizli aşığı Özay Gönlüm, 1 Mart 2000’de aramızdan ayrılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı