REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Cumhuriyet coşkusu

PAÜ’de Cumhuriyet coşkusu

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Pamukkale Üniversitesi Cumhuriyet Balosu, Pamukkale Üniversitesi akademik ve idari personeli ile Denizlileri buluşturdu. Baloda konuşan Rektör Ardıç, “Eğer Cumhuriyetimizin 85 yıl daha yaşamasını istiyorsak, kuruluş amaçlarını hiç unutmamamız gerekiyor. Bu ilkeler ülkemizin varlık nedeni” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2008 Cumartesi, 01:00

İlki, geçtiğimiz yıl düzenlenen Pamukkale Üniversitesi Cumhuriyet Balosu’nun ikincisi, 30 Ekim Perşembe akşamı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve eşi Prof. Dr. Füsun Ardıç, davetlileri girişte karşıladı. PAÜ Cumhuriyet Balosu’na; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Erdinç Korkmaz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, protokol üyelerinin eşleri, Pamukkale Üniversitesi akademik ve idari personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları, gazeteciler ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği Cumhuriyet Balosu’nda, PAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Aykut Sarıçiftçi ve Dr. Fatma Akyüzlüer’in düeti katılımcılardan büyük beğeni toplarken, Denizli protokolü üyeleri ve eşleri danslarıyla geceye renk kattı.

PAÜ personeli ve Denizli halkını buluşturan gecede, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç yaptığı konuşmada cumhuriyete sahip çıktıklarını vurguladı. Rektör Ardıç, “Üniversitemizin akademisyenleri ve idari personelimizi, Denizli halkı ile bir araya getiren bu etkinlik bizler için çok önemli. Geçen yıl bu törende, epeyce duygusal bir konuşma yapmıştım. Ama bu sene bunu yapmayacağım. Gerek dünyada, gerekse de ülkemizde yaşanan olaylar, artık duygusallıktan uzak, analitik bir yaklaşımın gerekliliğini gözler önüne seriyor. Tıpkı tam 85 yıl önce atalarımızın yaptığı gibi… Cumhuriyetin ilanı, 19. yüzyılın son çeyreğindeki bütün vahşeti, sömürüyü, acıyı, halkıyla beraber yaşamış, aydınlanma çağının devrimlerini izlemiş, dünya üzerindeki gelişmeleri yakından takip etmiş bir avuç aydın insanın Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yaptığı bir devrimdi.  Bugüne kadar kurulan hangi devlet devrim olmadan kurulmuştur ki? Türkiye Cumhuriyeti’nin ruhunu anlayabilmek için devrimin amaçlarını kavrayabilmek gerekir. Kurucularımız bütün adımları kendi ikballeri için değil, kendilerinden sonra gelecek kuşaklar için planlamışlardır” dedi. Pamukkale Üniversitesi Cumhuriyet Balosu geç saatlere dek sürdü.< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı