REKLAMI GEÇ

PAÜ’de şenlik sürüyor

Pamukkale Üniversitesi 15.Yıl Şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor. PAÜ, 1. Üniversitelerarası Dans Gösterileri, PAÜ 1. Tiyatro Festivali ve özportre fotoğraf sergisi ile haftaya hızlı başlandı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Pamukkale Üniversitesi 15.Yıl Şenlikleri kapsamında yapılan “PAÜ 1. Üniversitelerarası Dans Gösterileri” izleyenlerin nefeslerini kesti. PAÜ Modern Dans Kulübü’nün organize ettiği gösterilere ADIM projesinde yer alan Aydın Adnan Menderes, Isparta Süleyman Demirel, Muğla ve Pamukkale Üniversiteleri’nin modern dans toplulukları katıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan dans gösterileri tango, salsa, cha cha, break dance, hip hop, samba, lirik ve vals türlerinde sahneye kondu. Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirildiğine değinen Kulüp Başkanı Doç.Dr. Mustafa Özel, dans kulübünün 7 yıl önce kurulduğunu ancak şimdiye kadar küçük bir iki etkinlik dışında sahne almadıklarını belirtti. Doç. Dr. Özel, “İlk kez böylesine büyük bir organizasyonla ve büyük bir katılımla “Dans Günleri” adı altında bir çalışma yaptık. Bizler dansçılar olarak büyük keyif aldık ve izleyenlerin de keyif aldıklarını gördüm” dedi. Dansçılar, sahnedeki üstün performanslarından dolayı uzun süre ayakta alkışlandılar.

Özportre fotoğraf sergisi açıldı

Pamukkale Üniversitesi Fotoğraf Kulübü tarafından Özportre Fotoğraf Sergisi açıldı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda düzenlenen sergiye, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. PAÜ Tiyatro Festivali için ilimize gelen tiyatro oyuncusu Jülide Kural da sergiyi gezme fırsatı buldu. Sekiz kulüp üyesi tarafından sergilenen fotoğraflar büyük beğeni toplarken, sergi 17 Mayıs cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Tiyatro festivali başladı

Pamukkale Üniversitesi 1. Tiyatro Festivali başladı. PAÜ Hayal Oyuncuları tarafından organize edilen festivalin ilk gününde Kanlı Nigar oyunu sahnelendi. Festival konuğu olarak ilimize gelen ünlü oyuncu Jülide Kural da oyunu izledi. 12-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivalde 7 üniversite toplam 11 oyun sahneye koyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı