REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Necip Atar, Türkiye Bilimler Akademisi’nin üstün başarılı bilim insanı ödülü aldı

Prof.Dr. Necip Atar, Türkiye Bilimler Akademisi’nin üstün başarılı bilim insanı ödülü aldı

Türkiye Bilim Akademisi’nin, Uluslararası Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Necip Atar, 31 bilim insanı ile birlikte Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü aldı. Kimya uzmanı Prof.Dr. Atar’ın nanoteknoloji alanındaki projesi destek kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2020 Salı, 21:43

Pamukkale Üniversitesi’nin genç bilim insanı, rektör yardımcısı Prof.Dr. Necip Atar, üstün başarılı bilim insanları arasında yer aldı.

Türkiye Bilim Akademisi’nin (TÜBA) Cumhurbaşkanlığı himayesindeki; Uluslararası Akademi Ödülleri, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser’den (TÜBA-TESEP) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini buldu.

Akademi’nin gelenekselleşen ödüllerinin hakem değerlendirme süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker şu bilgileri aktardı:
“Üç farklı kategoride dört bilim insanı TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’ne, dört farklı alanda ve ayrıca bu yıla özgü olmak üzere kutup çalışmaları alanında da dört bilim insanı dahil toplam 31 bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne ve sekiz eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

Bilim insanlarımızın ülkemize ve insanlığa katkılarının ödüllendirilmesi, başarılı çalışmalarıyla genç nesilleri bilim insanlığına özendirilmeleri; ülkemizin geleceği, milli ve yerli üretimimiz ve tam bağımsızlığımız açısından da önemlidir. Bu yıl Ödül alan arkadaşlarımı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”

Değerlendirmede, TÜBA GEBİP Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödüllerinden biri de nanoteknoloji alanında yaptığı çalışmalarla Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar oldu.

Atar, diğer bilim insanları ile birlikte ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı