REKLAMI GEÇ

Roma’da kemik bulundu, gözler Ağca ve Denizlili Bağcı’ya çevrildi

Roma’da kemik bulundu, gözler Ağca ve Denizlili Bağcı’ya çevrildi

Vatikan’ın Roma Büyükelçiliği’nde insan kemikleri bulundu, dünya 1983 yılında Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca’nın serbest bırakılması için kaçırıldığı öne sürülen Emanuela Orlandi olayına bir kez daha kilitlendi. Yaşanan bu gelişme, Ağca’nın Çallı suç ortağı Ömer Bağcı’yı da bir kez daha gündeme getirdi. Bağcı, yıllardır sessizliğini koruyor. Yaşananlar hakkında 2006’da bir kez konuşan Ömer Bağcı pişman olmadığını söylemiş, “Ağca’yı misafir ederim” demişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2018 Çarşamba, 17:05

Mehmet Ali Ağca, Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunmasının ardından Dünya gündemini yıllarca meşgul etmişti. Vatikan’ın Roma’daki Büyükelçilik binasının restorasyon çalışması sırasında bir ceset bulunduğunun açıklanması, Mehmet Ali Ağca’yı yeniden gündeme getirdi.

Kemiklerin kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışmalar başlatılırken, cesedin 1983 yılında Ağca ile bağlantılı bir şekilde ortadan kaybolan 15 yaşındaki kıza ait olabileceği iddiaları gündeme geldi.

AĞCA, ‘KAÇIRILDI’ DEMİŞTİ
15 yaşındaki Emanuela Orlandi’nin kaybolması o dönem İtalya’da ülke gündemine oturmuş, Orlandi’nin organize suç şebekeleri tarafından kaçırılmış olabileceği olasılığının yanı sıra 1981’de Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca’nın serbest bırakılması için rehin alınmış olabileceği de basında yer alan olası senaryolar arasına girmişti. Mehmet Ali Ağca da 1985 yılında RAI televizyon kanalına hapishanede verdiği bir röportajda Emanuela Orlandi’nin hâlâ hayatta olduğunu, ‘Bozkurt hareketinin Bulgaristan’daki kolu’ tarafından kaçırıldığını iddia etmişti.

AĞCA İLE BİRLİKTE ÇALLI SUÇ ORTAĞI DA GÜNDEME GELDİ
Mehmet Ali Ağca’nın yıllar sonra bir kez daha dünya gündemine oturması, Çallı suç ortağı Ömer Bağcı’yı da bir kez daha hatırlattı.

4 YIL TUTUKLU KALMIŞTI
Mehmet Ali Ağca’nın suikast girişiminde kullandığı tabancayı temin eden Ömer Bağcı, bunu daha sonra kabul etmişti. Ağca’ya silahı verdiğini ancak Papa’ya suikast düzenleyeceğinden bilgisinin olmadığını söyleyen Ömer Bağcı, 1982 yılında İsviçre’de tutuklanmış, İtalya’ya iade edilmiş ve 4 yıl tutuklu kalmıştı. Daha sonra olaydan beraat eden Ömer Bağcı, kısa süre sonra da Türkiye’ye dönmüştü.

MUHTARLIK YAPTI, MHP’DE GÖREV ALDI
Türkiye’ye döndükten sonra sakin bir yaşam sürdüren Ömer Bağcı, 1989-1994 yılları arasında Çal’ın Bahadınlar Köyü muhtarlığını yaptı. Muhtarlıktan ayrıldıktan sonra siyasete ağırlık veren Ömer Bağcı, MHP Çal İlçe Teşkilatı’nda yöneticilik yaptı.

SUSKUNLUĞUNU BİR KEZ BOZDU
Uzun yıllar yakın çevresi de dahil olmak üzere olaylara ilişkin kimseyle konuşmayan Ömer Bağcı, suskunluğunu bir kez 2006’da bozmuş ve çok ses getiren röportajı vermişti.

Bu röportajında olayın kendisiyle ilgili detaylarını anlatan Ömer Bağcı, yaşananlardan pişmanlık duymadığını ifade eden Bağcı, Mehmet Ali Ağca ile İsviçre’de tanıştığını, ayrıca Abdullah Çatlı ve Oral Çelik ile de tanışıklığı olduğunu, bunun İsviçre’deki Türk Ocakları’ndaki görevinden dolayı gerçekleştiğini söylemişti.

Bağcı, “Eski arkadaşınız olan Ağca, sizi arasa veya buraya gelse misafir eder misiniz?” sorusunu, “Tabii ederim. Niye etmeyeyim? Benimle ne alakası var? Cezasını çekti. Kimseye kırgınlığımız, dargınlığımız yok” diye yanıt vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı