REKLAMI GEÇ

Şehitlik, şehitlerimize yakışır hale getirilmeli

Şehitlik, şehitlerimize yakışır hale getirilmeli

Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın, Gelibolu Yarımadası’nda, yabancı askerlerin şehitliklerinin imrenilecek derecede olduğunu, Türk şehitlerin bulunduğu bölümün ise şehitlerimize yakışmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2008 Salı, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Tarih ve Yaşam Kulübü 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu alan bir konferans ile şehitlerini andı. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın 1915 yılında yazılan kahramanlık destanını, öğrenci ve öğretim elemanlarına anlatarak duygu dolu anlar yaşattı. Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak ve diğer yabancı şehitliklerine bakıldığında tertip, düzen ve bakım açısından imrenilecek derecede olduğunu belirten Yrd. Doç.Dr. Veysi Akın aynı şeyi kendi şehitlerimiz için söylemenin zor olduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Akın, “Birkaç yerde anıt ve düzenli alan görüyoruz. Bu yeterli değildir. Bu coğrafya bizimdir ve bu insanlar bu vatan için gözlerini kırpmadan can verdiler. Çanakkale, Türk Ulusu’nun canlanma ruhudur. Burada şehitlerimize yakışır bir tablo oluşturulmalı” dedi.

Akın,“Çanakkale savaşlarını ‘Centilmenlik savaşı’, Gelibolu’yu da ‘Barış parkı’ olarak adlandırmak isteyenler var. Bu savaş Türk Ulusu için bir kahramanlık destanıdır. Gelibolu Yarımadası da şehitler parkıdır” dedi. Yoğun bir katılımın görüldüğü konferansta Veysi Akın Çanakkale geçilseydi hangi sahnelerle karşı karşıya kalınacağını herkesin iyi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı