REKLAMI GEÇ

“Sizden Biriyiz” projesi ile engelli sorunları tespit edilecek

“Sizden Biriyiz” projesi ile engelli sorunları tespit edilecek

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi, il genelinde yaşayan engellilerin yaşadığı sorunların tespit edilmesi amacıyla “Sizden Biriyiz” adıyla proje başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 12:54

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi tarafından başlatılan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen “Sizden Biriyiz” projesinin tanıtım toplantısı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Türkiye Sanatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çıyancı, proje ortakları Ailesi ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdülaziz Önal, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çıyancı, Pamukkale Üniversitesi Teknokent’ten Işıl Baysal, proje iştirakçilerinden Özel Çocukları Koruma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar katıldı.

Projeyi tanıtan Türkiye Sanatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çıyancı, Türkiye genelinde engelli sayısının 8.5 milyon civarında olduğunun ifade edilmesine rağmen net bir rakam ortaya konamadığını belirterek, bunan Denizli özelinde de farklı olmadığını söyledi.

“Sizden Biriyiz” projesinin de bu veri eksikliğinden doğduğunu anlatan Çıyancı, “GEKA tarafından finansal desteği sağlanan projede Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Denizli İşitme Engelliler Derneği ve Pamukkale Teknokent paydaş, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Özel Çocukları Koruma Derneği ve Acıpayam Engelliler Derneği de iştirakçi olarak yer alıyor” dedi.

Proje paydaş ve iştirakçilerin konuşmalarının ardından, koordinatör Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden proje koordinatörü Gülistan Çankaya bir sunum gerçekleştirdi.

GEKA tarafından desteklenen projenin aşamalarını anlatan Çankaya, “Proje engellilerle ilgili farkındalığı artırmak, engellilerin kendilerine sağlanan haklardan daha bilinçli bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır” dedi.

Denizli genelinde yaşayan 500 engelli ile bir anket çalışması yürütüleceğini dile getiren Çankaya, bu anket ile engellilerin yaşadığı güncel sorunların doğru bir şekilde tespit edileceğini kaydetti. Bu veriler ile engelli sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atılacağını anlatan Çankaya, “Bu verileri ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderip, çözüm aşamasının takipçisi olunacak” dedi.

Sorunların tespitinin ardından projenin önemli aşamalarından biri olan eğitim çalışmalarının da başlatılacağını anlatan Çankaya, “Bir çok ilçede, il merkezinde de PAÜ’de eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimlerdeki hedef kitlemiz ise farklı olacak. Öğretmenlerle farkındalığın artırılması için bir araya geleceğiz. Mimar ve mühendislerle gerçekleştireceğimiz eğitimlerde, tasarladıkları binalarda engellileri ön plana almaları konusunda taleplerimizi ileteceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı