REKLAMI GEÇ

Sokak hayvanları için yuva yaptılar

Sokak hayvanları için yuva yaptılar

Sokak Hayvanları Dostları, fırtınaya rağmen İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda bir araya geldi, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için yuvalar yaptı. Karton kutu, leğen gibi eşyalardan kolaylıkla yapılacak barınaklarla, sokakta yaşayan hayvanların soğuk kış günlerinde korunabileceğini belirten Hasret Yılmaz, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2016 Pazar, 17:03

Soğuk havalar özellikle sokakta yaşan sessiz dostları etkiliyor. Soğuk kış şartlarında onları korumak ve ölümden kurtarmak aslında o kadar da zor değil. Sokak Hayvanları Dostları, İncilipınar Parkı’nda bir araya gelerek, bir kartondan yapılacak küçük barınağın, onları nasıl hayatta kalabileceklerini gösterdiler.

denizli-sokak-hayvanlari-icin-ev-yaptilar-ic

Sokak Hayvanları Dostları’ndan Hasret Yılmaz, “Aslında biz bu evleri evimizde yapıyoruz. Ancak, sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla parkta ‘kedi Evi’ etkinliğini gerçekleştirdik. Aslında daha çok katılım olacaktı. Ancak havanın rüzgarlı olması nedeniyle katılım beklediğimiz çoğunluk gerçekleşmedi. Ama biz burada amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Bir kişi etkilenip, yapacağı bir evle bir hayvanın hayatını kurtarabilirse bu bizim için mutluluk kaynağıdır” dedi.

HERKES YAPABİLİR
Sokak hayvanları için yapılacak küçük barınakların aslında hiçte o kadar zor olmadığını söyleyen Yılmaz, “Evinizde bulunan bir karton veya iki küçük leğenle bunu yapabilirsiniz. Öyle çok masraf isteyen bir şey değil, İçerisine de giymediğiniz bir kıyafetiniz veya kullanmadığınız bir battaniyenizi koyarak, sokak hayvanlarını soğuktan kurtarabilirsiniz. Olara yağmurlu günlerde korunabilecekleri bir yuva sağlamış olursunuz” diye konuştu.

denizli-sokak-hayvanlari-icin-ev-yaptilar-ic-1

LÜTFEN ALMAYIN!
Sokak Hayvanları Dostlarına destek veren veteriner Tolga Özer ise, özellikle hurdacılara seslendi. Özer, “Park ve bahçelerde veya bir sokağın kuytu bir yerine konulan bu barınakları almasınlar. Onlar hurda değil, barınak. Özellikle bunun dikkat edilmesi gerekir” dedi.

Özer ayrıca, 1 kedinin 8, bir köpeğin ise 14 saat açlığa dayanabildiğini belirterek, “Evimizde, soframızdan artan yemekleri atmayalım. Bir küçük kaba koyup sokak hayvanlarına verelim, onları besleyelim” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı