Sokak hayvanları sahipsiz değil

Denizli Belediyesi, aralarında hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış hayvanların da bulunduğu sokak hayvanlarını, kısırlaştırıp, parazit tedavisi yaparak kulağına küpe takıp yeniden alınan yere bırakıyor.
/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2009 Salı, 18:27
Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Kliniği, sokak hayvanlarının bir sahibi olduğunu gösterircesine hizmet veriyor. Ayda ortalama 200 dolayındaki sokak hayvanı, klinikteki veteriner hekimlerce, 5199 sayılı Sokak Hayvanları Koruma Yasası’na uygun olarak tedavi edilerek, yeniden doğanın kucağına bırakılıyor. Klinik, Denizli Belediyesi’nin ‘Alo 153’ numaralı telefonuyla, 24 saat esasına göre hizmet ederek günün her saati sokak hayvanlarının yanında yer alıyor.
Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimlerinden Emine Dangal, klinik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların, doğadaki diğer canlılar kadar yaşama hakkı bulunduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Emine Dangal, “Bu hayvanlara her türlü veterinerlik hizmetini veriyoruz. Hasta, yaralı ve kaza geçirmiş sokak hayvanlarını bulunduğu yerdeki ilk müdahalenin ardından kliniğimize getiriyoruz. Burada tedaviye devam ederek, iyileşinceye kadar gözetim altında tutuyoruz. Bundan sonraki işlem ise diğer sokak hayvanlarına yapıldığı gibi devam ediyor. Sokak hayvanları, kısırlaştırılıp, parazit tedavisinin ardından kulağına küpe takılarak aynı yere bırakılıyor. Kulağında küpe bulunmayan hayvanlara bu hizmet sunulurken kulağında küpe olanlar da her yıl düzenli parazit tedavisinden geçiriliyor. Bu şekilde ayda ortalama 200 dolayındaki sokak hayvanı kliniğimizden geçiyor” dedi.
Veteriner Hekim Dangal, bazı sokak hayvanlarının şiddet gördüğüne işaret ederek “Vatandaşlarımızdan isteğimiz sokak hayvanlarına kötü davrananları gördüklerinde bunun önüne geçmeleridir. Hiçbir şey yapılmıyorsa Alo 153 vasıtasıyla bize ulaşsınlar” dedi.
Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, 3 yıl önce hizmete girmiş ve binlerce sokak hayvanı burada tedavi edilmeye başlanmıştı.