REKLAMI GEÇ

Sokak hayvanlarına yardım etkinliğine, 1500 TL afiş cezası

Sokak hayvanlarına yardım etkinliğine, 1500 TL afiş cezası

Hayvan dostu Hürriyet Göktepe’nin çalıştığı kafe, sokak hayvanlarına mama almak için düzenlediği ve 1000 TL gelir elde ettiği etkinlik yüzünden 1500 TL ceza ödemek zorunda. Gerekçe belediye ilan reklam mührü olmadan sokağa 5 adet afiş asması.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 16:13

Merkezefendi Sevgi Sokağı Bremen Kafe çalışanı Hürriyet Göktepe, geçtiğimiz senelerde Sevgi Sokağı esnafı tarafından yapılan sokak hayvanlarına yardım etkinliklerini gelenekselleştirmek adına bu yıl bir benzerini düzenledi.

O AFİŞLER BAŞINA BELA OLDU
Etkinliği çevredekilere duyurmak için yine sokak sakini olan bir dijital baskı firmasında 5 adet afiş hazırlatıp bastıran Hürriyet Göktepe, bunları sokağın farklı yerlerine astı. İşte o 5 afiş yapılan iyilik hareketini bir anda işkenceye çevirdi.

KAFE SAHİBİNE 1000 TL CEZA YAZILDI
Bir işgüzarın şikâyeti, hayvansever genç kadının yapmak istediği etkinliğin ağzından burnundan gelmesine neden oldu.  Olay Mart ayında yaşandı. İş çıkışı saat 23.00 sularında Sevgi Sokağı’nın çevresine 5 adet afiş asan kafe çalışan Hürriyet Göktepe, ertesi sabah saat 08.00’de karşısında zabıtaları buldu. Çalıştığı Bremen Kafe’ye gelen Büyükşehir zabıta ekipleri, kamuya açık alanlarda izinsiz afiş astığı için afişlerde adı geçen kafenin sahibine 1000 TL’lik ceza tutanağı düzenledi.

NE YAPTIYSA ANLATAMADI
Kafe çalışanı Hürriyet Göktepe, etkinliğin kafe sahibiyle alakası olmadığını, tamamen kendisinin sokak hayvanlarına yardım etmek maksadıyla para toplamak için adım attığını, bunu yaparken de Denizli Hayvan Hakları Derneği’yle yola çıktığını anlatmaya çalıştıysa da tutanağın düzenlenmesine engel olmadı. Büyükşehir zabıta yöneticileriyle de görüşmesine rağmen sonucu değiştiremeyen Göktepe, tek umudu DBB Başkanı Osman Zolan’a yerel seçim dönemindeki çalışmaları nedeniyle de ulaşamadı.

ETKİNLİKTEN 1000 TL GELİR ELDE ETTİ
Kesilen cezayı ne yaptıysa iptal ettiremediğini ileri süren Hürriyet Göktepe,  buna rağmen etkinliği yaptı ve etkinlik sayesinde 1000 TL gelir elde edip, tamamını sokak hayvanları için aldığı mamalara harcadı.

YENİ GELEN ÖDEMİ EMRİ 2. ŞOKU YAŞATTI
Kafe sahibine geçtiğimiz günlerde gelen ikinci bir ödeme emri mektubu hem kafe sahibi hem de hayvansever Hürriyet Göktepe için ikinci bir soğuk duş etkisi yarattı. Keza DBB Mali Hizmetler Başkanlığı, kanun gereği “belediye mühürsüz” asılan afiş başına 100 TL’den toplam 500 lira ilan reklam vergisi ihlal cezasına ilişkin bir makbuz düzenleyip göndermişti.

“YAPARSA OSMAN BAŞKAN YAPAR”
1500 TL olan ceza borcunu belediyeye ödeyebilecek mali durumda olmadığını söyleyen Hürriyet Göktepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yapılan haksız işlem için yardım çağrısında bulundu. Tamamen iyi niyetle yapılmış bir etkinlik yüzünden haksız yere ceza ödemekle karşı karşıya kaldığını dile getiren Göktepe, “kafe sahibini zor durumda bırakmanın üzüntüsünü nasıl yaşadığımı bilemezsiniz. Ben vereyim istiyorum ama benim o parayı ödeyecek gücüm yok” diye konuştu.

Yorumlar

mintivinki   -  Bağlantı 3 Temmuz 2019, 16:35

Yasalar herkes için var.Bir sonraki etkinliğinde daha dikkatli olsun. Zolan başkan gereğini yapar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı