REKLAMI GEÇ

Sokak köpeği Şanslı yavrularını bırakmadı

Sokak köpeği Şanslı yavrularını bırakmadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde gerçekleştirilen operasyonla bağırsaklarındaki tümör temizlenen sokak köpeği kurtarıldı. Yaşama tutunan ve yedi yavrusunu beslemeye başlayan sokak köpeğine klinik görevlileri, “Şanslı” ismini verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2015 Çarşamba, 14:08

Ölmek üzere iken bulunduktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla yaşama tutunan sokak köpeği ile yeni doğan yavrularının hayatta kalma mücadelesi hayret ettirdi. Yavrularını dünyaya getirdikten sonra yapılan operasyonla hayatta kalmayı başaran sokak köpeğine “Şanslı” adı verildi.

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, ölmek üzere bulunan bir sokak köpeğini ve yeni dünyaya getirdiği 7 yavrusunu hayata bağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi’nde bitkin halde olan yeni doğum yapmış bir sokak köpeği ve 7 yavrusunu buldu. Kliniğe getirilen köpeğin yapılan muayenesinde bağırsaklarında tümör olduğu belirlendi. Emzirmek zorunda olduğu yavrularının da yaşaması için çaba gösteren klinik veterinerleri, sokak köpeğini ameliyata aldı. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından sokak köpeğinin bağırsaklarındaki tümör alındı.

“YAVRULARINI AÇ BIRAKMADI”
Operasyondan sonra anestezinin etkisinden çıkan sokak köpeğinin hemen yavrularını emzirmesi ise dikkat çekti. Yaklaşık bir hafta tedavisi süren sokak köpeğinin yaşama tutunması klinikte de sevince neden olurken, hayat mücadelesinde annelik içgüdüsünün etkili olduğu ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, köpeğin anesteziden çıkar çıkmaz yavrularını emzirmeye başladığını söyleyerek, “Acısı devam ettiği halde, yavrularını bir gün dahi aç bırakmadı. Yavrular anne olmadan beslenemiyordu. Şansımızı deneyelim istedik ve başarılı bir operasyon geçirdi. Şu anda gayet sağlıklı. İsmini de Şanslı koyduk ” dedi.

denizli-sokak-kopegi-bairsak-tumor-temizlendi-ic

EN ŞANSLI HAYVAN
Veteriner Hekim Hasan Kılıç ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Kılıç, “Şanslı, kliniğimize geldiğinde durumu gerçekten çok kötüydü. Operasyona aldık ve açıkçası o da yavruları için yaşadı. Bağışıklığı da güçlü olduğu için iyileşme süreci çabuk geçti. Bir süre daha Şanslı’yı misafir ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi beslenme odağına yavrularıyla beraber bırakacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı