REKLAMI GEÇ

Sözleşmeli askere eğitimde 1.200, ilk yıl 3.566 TL maaş

Sözleşmeli askere eğitimde 1.200, ilk yıl 3.566 TL maaş

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne alınacak sözleşmeli er ve erbaşlara eğitim sürecinde 1.200 lira, ilk yılda ise 3 bin 566 lirayı bulan maaş ödeneceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2015 Çarşamba, 09:48

Sözleşmeli er ve erbaş başvuruları 7 – 11 Aralık tarihleri arasında alınacak. 11. Motorlu Piyade Tugayı’ndan Üsteğmen Yılmaz Uzun ve Yüzbaşı İbrahim Ergöz, Çal Belediyesi’nin eski binası bahçesinde vatandaşlara sözleşmeli er ve erbaş başvurularının nasıl yapılacağı, hangi görevli ifa edeceklerini anlattı.

Çal Kaymakamı Selami Korkutata, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, Emniyet Amiri Özgür Dinç’in de katıldığı toplantıda, 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış, en az ortaokul mezunu olanlar, sözleşmeli er ve erbaş olabilmek için başvuruda bulunabileceği, belirtildi.

Alınacak personel için yazılı sınav yapılmayacağı, mülakat başarısı ile sportif ve sağlık durumlarının dikkate alınacağı, başvurusu kabul edilenlerin iki veya üç ay eğitim gördükten sonra kıtalara sevk edileceği kaydedildi.
Askere alınanlara eğitim döneminde en az 1.200 lira ücret ödeneceği, hizmet durumuna göre birinci yılda 2 bin 9 ile 3 bin 566 lira maaş alacağı, yedi yılın sonunda ücretin 2 bin 366 lira ile 3 bin 959 lira arasında değişeceği belirtildi.
Yedi yılın sonunda ayrılmak isteyenlere tazminatları ödenip başka bir kurumda çalışmalarına olanak sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı