REKLAMI GEÇ

Su tasarrufuna, su ödülü

Su tasarrufuna, su ödülü

Denizli Rotary Kulubü, susuzlukla mücadele eden vatandaşları su ile ödüllendirecek.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Rotary Kulübü tarafından hazırlanan proje ile yaşanan kuraklığa dikkat çekilecek, halkın tasarruflu su kullanması için eğitim semineri verilecek, eğitime katılarak belediyeye ödediği su faturasında yüzde 30 tasarruf yaptığını kanıtlayanlar arasında yapılacak çekilişle de, 300 talihliye 19 litrelik damacana su hediye edilecek. Kuraklığın geçen yıl ve bu yıl çok fazla etkili olduğunu, birçok yerde akarsıların kuruduğunu, göletlerin boşaldığını ve barajlarda su seviyesinin düşmeye devam ettiğini anlatan Denizli Rotary Kulübü Başkanı İzzet Özer, 1 yıllık görev süresince hayata geçireceği su projelerinin kulüp üyeleri tarafından da çok beğenildiğini söyledi. Özer, “Denizli’de kuraklık devam ederse 3 yıl sonra içme suyu sıkıntısının yaşanacağı söyleniyor. Yenicekentli üzüm üreticilerinin su isyanını gazetelerde okuduk. Bunun üzerine bizde projeler hazırladık. Suyun tasarruflu kullanılması ve yaşanan kuraklığa dikkat çekilmesi için hazırlanan projede Pamukkale Üniversitesi’nden hocalardan destek alacağız. Uygun bir salonda ‘Bilinçli Su Kullanma’ toplantısı organize edeceğiz. Bu toplantıya katılarak Ekim 2008- Mart 2009 tarihleri arasında belediyeye ödediği su faturasında yüzde 30 tasarruf sağladığını kanıtlayan vatandaşlarımız arasında kura çekimi yapacağız. Çekilişte 300 şanslı ve su konusunda duyarlı insanımıza 19 litrelik 1 adet damacana su hediye edeceğiz. Su hayatımız, suyumuzu dikkatli ve olabildiğince tasarruflu kullanmalıyız. Yoksa çok ciddi su sıkıntılarıyla karşılaşabiliriz” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Okullara akıllı musluk

Denizli Rotary Kulübü olarak su konusundaki duyarlılığı arttırmaya ilköğretim okulu öğrencileriyle devam edeceklerini anlatan Özer, “Milli Eğitim müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz sürüyor. Kulüp olarak kenar mahallerde bulunan 2 ilköğretim okulumuzun lavabo ve tuvalet musluklarını fotoselli (akıllı) muslukla değiştirmek istiyoruz. Yine aynı okullarımıza 2 adet su deposu yaptırmak istiyoruz. Bundan sonra sık sık yaşanması muhtemel su kesintilerinde öğrencilerimiz bu depolardaki suları kullanacak. Susuzluk çekmeyecek. Gerekli izinleri milli eğitimden aldıktan sonra okullarda çalışmalara başlayacağız. Bu projemizi benden sonraki kulüp başkanına ‘Sürdürülebilir Proje’ olarak devir etmek istiyorum” dedi.

Bakabileceğiniz kadar çocuk yapın

Devlet Hastanesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ile birlikte 6 ay sürecek ‘Doğum Sonrası Anne Çocuk Bakamı ve Bebek Aşılanması’ ile ilgili bir proje hazırladıklarını anlatan Özer, “Denizli ‘de bir yılda 14 bin civarında doğum gerçekleşirken, 128 tanede bebek ölümü yaşandı. Dünyada ise günde 30 bebek ölümü gerçekleşiyor. Hazırladığımız proje ile özellikle kırsal kesimdeki köylerde ve ilçelerde yaşayan hamile bayanları ve işlerini bilinçlendirmek istiyoruz. Hastanemizden bir hekim arkadaşımızla köy muhtarlarının uygun salonlarda organize edeceği toplantılara katılacağız. Burada konusunun uzmanı hekim arkadaşımız hamile bayanlara bebek sağlığı, bebek takibi ve bebek aşıları hakkında bilgi verecek. Aile planlamasının önemeni anlatacak. Ailelerin çok çocuk yerine aile bütçelerini de göz önüne alarak bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmaları anlatılacak. Sağlıklı gelecek nesil oluşturabilmek için bu eğitimler çok önemli. Bu projemizi de sürdürülebilir projeler arasına almayı planlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı