REKLAMI GEÇ

Süper imamın rotasyon tepkisi

Süper imamın rotasyon tepkisi

Ödülleri, takdirnameleri ve yurt dışı görevleri bulunan Çal’ın Akkent Mahallesi’ndeki Hatipoğlu Camii İmamı Ziya Hayta, Karapınar Mahallesi’ndeki cemaati olmayan bir camiye sürülünce, isyan etti. İl Müftülüğü önünde üzerine benzin döküp kendisini yakmaya kalkışan imamı, eşi, kızı ve gazeteciler engelledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2014 Cuma, 12:07

Denizli’nin Çal İlçesi’ndeki Hatipoğlu Camii’nde imamlık yapan Ziya Hayta, rotasyon uygulaması ile cemaati olmayan Karapınar Mahallesi’ndeki camiye atanınca, soluğu İl Müftülüğü önünde aldı. İmam Ziya Hayta, üzerine benzin döküp kendisini yakmaya kalkışınca ortalığı eşi ve kızının çığlıkları inletti. Kızı bir süre babasının elindeki çakmağı almaya çalıştı ama başarılı olamadı. Bunun üzerine çevredeki gazeteciler de olaya müdahale ederek İmam Ziya Hayta’nın elindeki kibrit ve çakmağı aldılar.

ic-muftu-bakiyor

MÜFTÜ BAKIP GEÇTİ
Bu sırada Denizli Müftüsü Veysel Çakı, müftü yardımcıları ile birlikte binaya giriyordu. Müftü Çakı, orada yaşananlara müdahale etmedi, şöyle bir bakarak makamına doğru yoluna devam etti.

PARALEL SÜRGÜN İDDİASI
Bu arada getirilen su ile temizlenen İmam Ziya Hayta, rotasyona tepkisini dile getirdi. Cemaati bulunmayan bir camiye gönderilmeyi hak etmediğini belirten Hayta, tüm girişimlerine rağmen, kimseye derdini anlatamadığı söyledi. Bu arada Hayta’nın devlet kurumlarında devam eden “Paralel yapı ile mücadele” adı altındaki operasyonlar nedeniyle fişlendiği, görev yeri değişikliğinin de bundan kaynaklandığı iddia ediliyor.

ÖDÜLLÜ SÜPER İMAM
İmam Ziya Hayta, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı mesleği ile ilgili birçok sınavda dereceler elde ettiğini, bir bilgi yarışmasında ise Türkiye ikinci olduğunu, başarılı hizmetleri nedeniyle bizzet Diyanet İşleri Başkanı’nın elinden takdirnameler aldığını belirten Hayta, cemaati olan, mesleğini hakkıyla yerine getirebileceği bir yere atanmak istediğini dile getirdi.
Ziya Hayta, daha sonra polis aracına bindirilerek, emniyete götürüldü. Eşi ve kızı da imamla birlikte gitti.

fotogaleri-anons

Müftülük önünde sıcak dakikaları Denizilihaber.TV an be an görüntüledi. İşte o anlar…

denizlihaber.tv-anons

Yorumlar

hüseyin yitik   -  Bağlantı 28 Eylül 2014, 01:37

kardesim hic bir dini bilgi aktaramayacaksa cemaati olmayan camiye niye sürersiniz varsa ileri dini bilgisi tabiiki cemaate vaazedecek
demekki cok biliyor sürdüler biliniyorki cok bilmeyecen görmeyecen duymayacan iste böyle bilenide dokuz köyden kov

Bakış Açısı   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 20:56

En baştaki Recep Tayyyip Erdoğan hakkında iddialar var. 4 bakan var. Hırsız deniyor onlara. Milletin parasını çalmışlar öyle diyorlar.

Kürşatın Köylüsü   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 11:06

İmamlar Bu ülkenin tüm camilerinde görev yapmak zorunda çünkü görevi bu

aydın   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 09:52

bu hocaya din hizmeti yaptırmak yasaktır diyen arkadaş . insanları fişleyerek sağa sola sürenler , çatır çatır kul hakkı yiyenler memleketteki din işlerinin başındalar . onları ne yapalım ?

hacı osman   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 19:55

Ben tanıyorum Ziya hocayı. iyi adamdır kendisi. paralellik uydurmasıyla sürdüler kendisini.

Osman GÖBEKLİ   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 15:55

Bir imam intiharın büyük günahlardan olduğunu bilir ve böyle bir şeye kalkışmaz. Bilmediğine göre fişlemeyle alakası yoktur, mesleki yetersizlikten gönderilmiştir.

Hakan   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 15:29

Derhal emekli edilsin. Dinimizin yasakladığı intihara teşebbüs eden insanı din hizmeti yaptırmak dine hakarettir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı