REKLAMI GEÇ

Süper lig hakemi Ümit Öztürk, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Süper lig hakemi Ümit Öztürk, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Denizli’de yaşayan Süper Toto Süper Lig hakemlerinden biri olan Ümit Öztürk, depremden buyana gönüllü olarak görev aldığı yardım çalışmalarında depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yardım çalışmalarında gece gündüz demeden çalışan Öztürk, “Depremde maddi yaralardan ziyade manevi yıkımlar daha ağır. Birlikte tek yürek olup, hepsinin üstesinden geleceğiz. İnanılmaz bir gönüllü ordusuyla çalışarak depremzedelerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz” dedi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2023 Cuma, 16:30

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından Denizli’den de bölgeye 300’den fazla yardım tırı gönderildi. Bölgede evleri yıkılan çok sayıda vatandaşta AFAD koordinesinde Denizli’ye getirilerek KYK yurtları başta olmak üzere oteller ve apart dairelere yerleştirildi. Bu kapsamda Denizli’ye depremden etkilenen yaklaşık 10 bin kişi getirildi. Depremde evlerini kaybeden canlarını da üzerlerine giydikleri tek kıyafetlerle kurtarabilen depremzedelerin kıyafet ihtiyacının giderilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde giysi mağazası oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan erkek, kadın ve çocuk kışlık kıyafetler gönüllüler tarafından bedenlerine göre ayrılıp, mağazaya taşınıyor. Kültür Merkezine gelen depremzede vatandaşlarda mağazaya girerek ihtiyacı olan mont, kazak, çorap, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını istediği şekilde ücretsiz karşılayabiliyor. Mağazada bir günde yaklaşık 1000 kişinin kıyafet ihtiyacı gideriliyor.

Mağazada çalışan gönüllülerden biri olan Süper Toto Süper Lig hakemi Ümit Öztürk de depremden buyana yardım çalışmalarını katılarak tırlara yardım malzemesi yükledi. Ardından ise oluşturulan mağazada gönüllü olarak çalışarak depremzedelerin yaralarının sarılmasına yardımcı oluyor. Mağazada gece gündüz demeden koliler taşıyıp, kıyafetlerin ayrılmasına yardımcı olan Hakem Ümit Öztürk, depremzedelere de moral vermeye çalışıyor.

En son depremden 4 gün önce 2 Şubat’ta Konyaspor-İstanbulspor maçını yöneten hakem Öztürk, “Bu maçtan 4 gün sonra deprem oldu. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Bu yaralar nasıl kapanacak bilmiyorum ama bir şekilde hep beraber tek yürek olup birlikte çalışarak kapatacağız. Maddi yaralardan ziyade manevi yıkımlar daha ağır. Birlikte bunun da üstesinden geleceğiz. Depremde bizimde hakem arkadaşlarımızı aileleriyle birlikte kaybettik. Aday hakemler var. Evlerini yıkılanlar var. Bizim içinde kolay değil, hepimizin kaybı var. 13 milyon nüfus etkilendi. Herkesin bir yakını depremde hayatını kaybetti. Haberi aldığımızdan buyana depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz. Ben sembolik olarak buradayım. Herkes burada mesai kavramı gözetmeden depremzedeler için gönüllü olarak çalışıyor. Buraya başka hakem arkadaşlarımız da geliyor. Yardımcım Osman Gökhan Bilir ile biz sürekli buradayız. Burada sen ben yok, biz varız. İnanılmaz bir ekip var ordu var. Çalışan herkes gönüllü, ilk günden inanılmaz bir gönüllü ordusu vardı. Burada yeni kıyafetleri bedenlerine göre ayırıyoruz. Daha sonra mağazaya aktarıyoruz. Depremzedelere seçtiklerini ürünleri veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı