REKLAMI GEÇ

Süslü kadınlar 3. kez pedal çevirdi, renkli görüntüler ortaya çıktı

Süslü kadınlar 3. kez pedal çevirdi, renkli görüntüler ortaya çıktı

Denizli, 14 ülke ve 112 şehirde aynı anda gerçekleştirilen renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Süslü kadınlar bisikletlerine bindi, renkli bir şehir turu gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2019 Pazar, 18:48

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinlikleri bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu.

Daha önce iki kez gerçekleştirilen ve kentin alışık olmadığı güzellikleri yaşatan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 3.sü yine yoğun bir katılıma sahne oldu.

En güzel kıyafetlerini giyen, makyajlarını yapan ve parfümlerini sıkan kadınlar, bisikletleriyle Forum Çamlık önünde bir araya geldi.

Buradan verilen startın ardından trafiğe çıkan süslü kadınlar, Demokrasi Meydanı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar pedal çevirdi.

Çevredekilerin de ilgi gösterdiği, fotoğraf çektiği etkinlik, Delikliçınar Meydanı’nda tam bir şölene dönüştü.

Dj Serap Çakmak’ın çaldığı birbirinden hareketli parçalara eşlik eden süslü kadınlar dans etti, gönüllerince eğlendi.

Süslü kadınların eğlencesine meydanda bulunan vatandaşlar da katıldı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Denizli Sorumlusu Güler Gürgüt, etkinlik sonunda değerlendirme yaptı.

Her yıl artan sayıda katılımla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu gerçekleştirdiklerini belirten Güler Gürgüt, gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini, geleceğe yönelik de umutlandırdığını söyledi.
Etkinliğin 2013 yılında İzmir’de bisiklet kullanımını özendirmek, kent trafiğinde bisikletlilerin farkına varılmasını sağlamak, en önemlisi de iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlatıldığını vurgulayan Güler Gürgüt, “Bu yıl 3. etkinliğimizi gerçekleştirdik. 14 ülke ve 112 şehirde aynı anda pedal çevirdik. Bu yılki sloganımız ise ‘Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu’ydu” dedi.

Bisikletin çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Gürgüt, “Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa ulaşacağımız yerlere rahatlıkla bisikletlerle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı