REKLAMI GEÇ

Susurluk kamyonu MKE’nin oldu

Susurluk kamyonu MKE’nin oldu

Denizli’de ‘Susurluk kamyonu’ artık trafikte olmayacak. Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, 3 Kasım 1996’da, içlerinde İstanbul Polis Okul Müdürü Hüseyin Kocadağ, Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı, Melahat Özbay sahte kimlikli Gonca Us’un ölümüne ve aynı zamanda Bucak aşireti lideri Sedat Bucak’ın da yaralanmasına neden olan 06 AC 600 plakalı Mercedes’e çarpan Denizlili Hasan Gökçe idaresindeki 20 RC 721 plakalı kamyon, artık Makine Kimya Endüstrisi’ne satıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2008 Salı, 01:00

Adını ‘Tarih değiştiren kamyon’ olarak her yere kazıyan ‘Susurluk kamyonu’ uzun bir süre gündemde kalırken, kamyon şoförü Hasan Gökçe ise büyük bir sıkıntı çekmişti. Kamyonu, Sarayköy ilçesinde bir hurdacıya satan Hasan Gökçe, derdinden kurtuldu ancak bu sefer de kamyonu alan Öğün hurdacılığın başına gelmeyen kalmadı. Bir anda işleri bozulan hurdacı, bir an önce kamyonu elden çıkarmak istedi ama alıcı bulamadı. Kendisine uğursuzluk getiren kamyonu bir türlü satamadı. < ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Üç yıl önce vergi borcu yüzünden el konulan ve yedieminde duran kamyon, geçen sene Kasım ayında 3 bin YTL bedelle satışa çıkartıldı fakat alıcı çıkmadı. İkinci defa satış işlemleri başladığında devreye Öğün Hurdacılık girdi. Öğün Hurdacılık, bin 200 YTL bedelle ihaleye çıkartılan kamyonu satın aldı. Meşhur Susurluk kamyonunu alan Öğün Hurdacılık, Sarayköy İcra Müdürlüğü’ndeki satış sonrasında 1972 model kamyonu işyerinin önüne çektirdi. O zaman her şey iyiydi, ancak ne olduysa ondan sonra oldu.

İlk başta meraklıların ilgi odağı olan meşhur kamyon, fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu taştı. Bu saatten sonra işlerinin ters gittiğini söyleyen Öğün Hurdacılığın sahibi Hikmet Öğün, “Bir gariplik başladı. İlk başta her şey güzeldi. Reklamımız olsun diye aldık. İyi bir reklam aracıydı çünkü. Geçen sene aldık, birkaç ay ilgi odağı oldu. Sonra ilgi de bitti işlerimiz de tükendi. Reklam amaçlı süslediğimiz kamyonun bakımını da yaptık. Ama bize bir uğursuzluk getirdi” diye konuştu.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) dolayısıyla kamyonu satmak zorunda kaldıklarını söyleyen Hikmet Öğün, “Elimizden çıkarmak istiyorduk. Ve kazanın yıldönümü olan 3 Kasım tarihinde kamyonu MKE’ye sattık. Bin 200 YTL’ye aldığımız kamyonu 6 bin YTL karşılığında sattık. Kamyonu Aliağa Makine Kimya’ya gönderdik. Normal piyasası düşmüştü, hurdaya vermiş olsam aldığım fiyatın altında satacaktım. ÖTV olayı bana avantajlı geldi. Bu durumdan memnunuz, sevindik sattığımıza” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı