REKLAMI GEÇ

SUSURLUK PLAKASI BİR MİNİBÜSTE HAYAT BULDU

SUSURLUK PLAKASI BİR MİNİBÜSTE HAYAT BULDU

Susurluk kazası ile sembolleşen ve kayıtlara ‘Susurluk kamyonu’ olarak geçen aracın 20 RC 721 plakası Denizli’de bir minibüse verildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2010 Cuma, 17:27

Susurluk kazası ile sembolleşen ve kayıtlara ‘Susurluk kamyonu’ olarak geçen aracın 20 RC 721 numaralı plakası Denizli’de bir minibüse verildi. 3 Kasım 1996’da Balıkesir’e bağlı Susurluk sınırları içinde bir Mercedes’in, kamyonun altına girmesi sonrasında ortaya çıkan kaza sonrası tarihe geçen kamyonetin plakası, artık trafikte bir pazar minibüsünde boy gösteriyor. 2008 yılında İzmir’in Aliağa ilçesindeki MKE’ye ait hurda fabrikasına getirilen Ford marka kamyonun plakası, Denizli’nin Buldan ilçesinde Ahmet Guguoğulu’na ait bir minibüse verildi. Aracı, geçen Haziran ayında aldığını, plakanın Susurluk’ta kaza yapan kamyonete ait olduğunu, Susurluk’ta kaza yapan hemşehrisi Hasan Gökçe’den öğrendiğini söyleyen Ahmet Guguoğlu, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş plakanın trafik sorgulamalarında kendisine zorluk çıkardığını belirtti.

Plakadan dolayı şehir dışına çıktığında trafik uygulamalarına takıldığını ve saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyleyen Guguoğlu: “Hasan ağabeyin plakası olduğunu sonradan öğrendim. Sonuçta meşhur olmuş bir plaka. Dünyaca her yerde meşhur oldu, herkes tarafından biliniyor. Buldan dışına çıktığım zaman polis veya jandarma ekipleri durduruyor, şöyle dikkatlice bir bakıyorlar. Diyorlar ki ‘Bu plaka daha önce Susurluk’ta kaza yapmış sen bu plakayı nerden aldın, ne zaman aldın?’, ben de ‘Arabanın üzerinde geldi’ diyorum. Her durduklarında sorgulamada, ‘Bu araba sorunlu plakalı’ diye, 15-20 dakika, belki yarım saat bekletiyorlar” dedi.

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde meydana gelen kazada, Hasan Gökçe’nin kullandığı 20 RC 721 plakalı Ford marka kamyon, benzin istasyonundan çıktığı sırada 06 AC 600 plakalı siyah Mercedes marka otomobille çarpışmıştı. Kamyonun altına giren otomobilde bulunan Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us ölmüş, dönemin DYP Milletvekili Sedat Bucak yaralanmıştı. Kaza sonrası kamyon şoförü 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Polis-mafya-siyaset ilişkisinin irdelendiği yayınlar, Türkiye’nin gündemine oturmuş, Meclis Araştırma Komisyonu kaza sonrası ortaya çıkan ilişkileri incelemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı