REKLAMI GEÇ

TCDD’deki sistem değişti, eksikler arttı

TCDD’deki sistem değişti, eksikler arttı

Denizli Tren Garı’ndaki personel eksikliği yolcuları zor durumda bırakıyor. Bazı bölümlerde geçici görevlendirme ile çalışan personelin bilgi yetersizliği sıkıntı yaratıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2019 Perşembe, 18:09

6461 Sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ile sistemi değişen TCDD’nin Denizli Tren Garı’nda yaşanan personel sıkıntısı, yolcuları zor durumda bırakıyor. TCDD Taşımacılık A.Ş. ve TCDD olarak ikiye ayrılan ve 2 yıldır uygulamaya başlanılan sistemin tam oturmadığının gözlendiği Denizli Tren Garı’nda yapılan geçici görevlendirmelerin çözüm yerine çözümsüzlük yarattığı iddia edildi.

Denizli Tren Garı’nda bunun en son örneği tren yolculuklarından ücretsiz olarak faydalanan özürlü vatandaşların özürlü kartlarına yapıştırılması gereken bandrolü veren bölümde yaşandı. Mesaisi biten görevlinin yerine yeni mesaiye başlayan görevlinin yapılan işe hakim olmaması, görme özürlü gençleri zor durumda bıraktı ve tepkiye neden oldu.

Diğer taraftan Engelli vatandaşların engeli ne olursa olsun kesinlikle Tren Garı’na gelip kartına bandrol yapıştırtması konusu da engelliler için ayrı bir sorun olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Engellilerin devlet tarafından verilmiş engelli kartları var. Buna rağmen bandrol için engelleri ne olursa olsun tren garına gelmeye çalışmaları ayrı bir sorun” diye konuştular.

Ayrıca Denizli Tren Garı’nda TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin görevlendirdiği bir müdürün bulunmaması da garda bir başka sorun olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı