REKLAMI GEÇ

Turgut ile Özal 30 yaşında

Turgut ile Özal 30 yaşında

ANAP’ın kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ismi verilen çocuklar büyüdü. 30 yaşına giren Turgut ile Özal, mühendis oldu. Şimdi biri İzmir’de, diğeri Rusya’nın başkenti Moskova’da çalışıyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 12:12

12 Eylül darbesiyle askıya alınan siyasi faaliyetler 1983’te serbest bırakıldı. O dönem kurulan siyasi partilerden birisi de ANAP oldu. Denizli’den Aycan Çakıroğulları’nın da kurucuları arasında yer aldığı ANAP, Turgut Özal liderliğinde aynı yıl yapılan seçimlerde iktidar olmayı başardı.

turgutozal-ic-6

Özal’a o dönem Denizli’de fanatik denilebilecek kadar bağlı olan iki genç siyasetçi vardı. Birisi ANAP İl Sekreteri Hilmi Yavaşlar, diğeri de Merkez İlçe Sekreteri Halit Tuzcuoğlu. ANAP liderine bağlılıklarını her fırsatta dile getiren Yavaşlar ve Tuzcuoğlu, bunu çocuklarına verdikleri isimlerle de gösterdi. Hilmi Yavaşlar, 1985’te dünyaya gelen oğluna Turgut ismini verdi. Halit Tuzcuoğlu da Özal.

ÖZAL ONLARI ÇOK SEVDİ
ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Turgut Özal, bir Denizli gezisinde kucağına iki bebek verilince şaşırdı. Ardından “Birinin ismi Turgut, diğerinin Özal” açıklaması yapılınca hayli mutlu oldu. Denizli’ye her gelişinde onlarla ilgilendi. Özal’ın yanı sıra eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve birçok bakanla fotoğrafları birer anı olarak kaldı.

turgutozal-ic-5

ANAP SELAMIYLA BÜYÜDÜLER
Denizli’ye gelen ANAP’lı bakanların da ilgi odağı olan Turgut ile Özal, siyasetle iç içe büyüdü. Özal’ın iki elini başının üzerinde birleştirerek yaptığı selamlamaya alışan Turgut Yavaşlar ile Özal Tuzcuoğlu, ANAP toplantıları ve kongrelerinde yıllarca büyüklerini bu şekilde selamladı.

turgutozal-ic-1

MÜHENDİS OLDULAR
Turgut Yavaşlar ve Özal Tuzcuoğlu, artık 30 yaşında. Turgut, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. İzmir’de serbest olarak çalışıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu Özal Tuzcuoğlu ise endüstri mühendisi ve Rusya’nın başkenti Moskova’da bir Türk şirketinin ithalat-ihracat bölümünün başında bulunuyor.

turgutozal-ic-2

“FARKLI ŞEYLER SÖYLEDİ, ÖZAL’I SEVDİK”
Eşlerinin isim konusundaki kararlılıklarını gören Vildan Yavaşlar ile Elif Tuzcuoğlu, çocuklarına Turgut ve Özal ismi verilmesine itiraz etmezken, dostluklarını devam ettiren Hilmi Yavaşlar ve Halit Tuzcuoğlu, “Özal’a aşırı derecede bağlıydık. İletişim, ulaşım, toplu konut, hür teşebbüs başta olmak üzere birçok yeni şey söylüyor, söylemekle kalmıyor uygulamaya sokuyordu. Gençlere önem veriyordu. Bunlar çocuklarımıza ismini vermemiz için yeterli sebeplerdi. Eşlerimiz hamileydi, konuştuk. Hangimizin çocuğu önce doğarsa onun ismi Turgut, diğerinin Özal olacaktı. Kararlaştırdığımız gibi de Turgut Özal ismini çocuklarımıza verdik” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı