Tatilcilere demiryolunu önerdi

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, yaz tatilinin başlamasıyla karayollarında trafik yoğunluğunun arttığını dikkat çekerek, tatile çıkacak olanlara, “demiryolunu tercih edin” önerisinde bulundu.
/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2013 Çarşamba, 15:57
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, tatilcilere trafik uyarısında bulundu.
Karataş, yaz aylarında meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının havaların sıcak olmasından kaynaklanan direksiyon başında uyumak, yorgunluk ve dikkatsizliğin neden olduğunu söyledi. Hava sıcaklıklarının daha da artacağını hatırlatan Karataş, yola çıkacak sürücülerin saat 10.00 ile 16.00 sıralarında dinlenmelerini önerdi.
DEMİRYOLUNU ÖNERDİ
Karataş “Yaz tatilinin başlamasıyla seyahate çıkacak sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. Yurttaşlarımız seyahatlerinde mümkünse “demiryollarını” tercih etmeleri can ve mal güvenliği açısından önemlidir. Demiryolu ile gitme imkanı yok ise “Otobüsleri” tercih etmelerini salık veriyoruz. Yollarımızda trafik yoğunluğu tatil süresi boyunca artacağı için yola çıkacak sürücülerimizi “Trafik Güvenliği” konusunda uyarıyoruz” dedi.
“YOL KUSURLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”
Sadece sürücülerin trafik kurallarına uyması ile trafik kazalarının önlenemediğini de vurgulayan Karataş, yol kusurundan kaynaklanan trafik kazalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
Karataş, “ Kaza kara noktaların iyileştirilmesi ve özellikle kavşaklarda mühendislik hizmetleri eksiklikleri giderilmelidir. Yollarımızın fiziki standartları iyileştirilmesi, geometrik yapının projeli yol haline getirilmesi de unutulmamalıdır. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 65’i kavşak noktalarında meydana geliyor. Sorunumuz; sadece sürücü davranışları değil aynı zamanda yollarımızın standartları yüksek olmamasıdır. Karayollarının; mıcırlı, bakım ve onarımda olan yolları trafiğe açmamaları, bakım ve onarımda olan yolların gece ve gündüz yol kullanıcıları için ileriden görülebilecek, hız düşürülebilecek güvenli mesafede işaret, sinyal veya reflektörlerle donatmalarına dikkat etmelidir ” uyarısında bulundu.
Yorumlar
torba dola