REKLAMI GEÇ

ÜNİVERSİTELİLERDEN PANKART ŞOV!

ÜNİVERSİTELİLERDEN PANKART ŞOV!

PAÜ Eğitim Fakültesi PDR Ana Bilim Dalı öğrencilerinin Çınar Meydanı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın PDR kadrolarına alan dışı atamanın yolunu açan yönetmeliğine eylemine birbirinden renkli pankartlar ve atılan ilginç sloganlar damgasını vurdu.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2011 Çarşamba, 15:30

Denizli’de protesto eylemlerinin adresi Delikli Çınar Meydanı, tarihinin en renkli eylemlerinden birine sahne oldu. Bu kez alanlara çıkanlar, PAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Ana Bilim Dalı öğrencileri ve onlara destek veren bir grup akademisyendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmen kadrosuna atamalarla ilgili düzenlediği yeni yönetmeliği protesto için bir araya gelen öğrencilerin eylemine, açılan birbirinden ilginç pankartlar ve atılan sloganlar damgasını vurdu.

20 KENTTE ALANA İNDİLER
MEB’e bağlı ilk ve orta dereceli okulların Rehber Öğretmen kadrolarına şu ana kadar yalnızca PDR mezunlarının atanmasını zorunlu kılan geçmiş tarihli yönetmeliği devreden kaldıran yönetmeliğin Felsefe ve Sosyoloji Bölümü mezunlarına rehber öğretmen kadrolarına atama yolu açması üzerine eylem kararı alan 27 üniversitenin PDR’cileri bugün 20 kent ve Kıbrıs’ta eylemdeydi. Eş zamanlı gerçekleştirilen eylemlerin Denizli’deki adresi Çınar Meydanı’nda bir araya gelen eyleme öğretim üyeleri ve PAÜ’nün farklı öğrenci kulüpleri de destek verdi.

___________FOTO GALERİ_________________

İŞTE EYLEMDEN İLGİNÇ KARELER!

________________________________________

PANKARTLAR BİRBİRİYLE YARIŞTI
Eyleme, gerekçelerinden daha çok açılan pankartlar ve atılan sloganlar damgasını vurdu. “Nihat Doğan Bunu Duymasın”, “Çarşı Alan Dışı Atamaya Karşı”, “İşi ehline Verin(Hadisi-i Şerif)”, “PDR’ye Felsefe Neyin Nesi? Bu nasıl Eğitim Felsefesi?”, “İdeoloji Bir Yana, Davamız Mesleki Dava”, “Kasaptan Doktor, Felsefeciden PDR’ci Olmaz” gibi pankartların gibi ilginç pankartlar, yalnızca eylemi takip eden gazetecilerin değil yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekti.

SLOGANLAR PANKARTLARI ARATMADI
Çok sayıda vatandaşın, renkli pankartları görüp eylemi takip ettiği gözlenirken, atılan sloganlar da açılan pankartları aratmadı. Komando marşını alan dışı atamaya karşı yeniden uyarlayarak seslendiren üniversite öğrencileri, “Alan dışı atama, hayatları karartma”, “Basın tepkimizi Türkiye’ye Duyur” gibi sloganlar attı.

YÖNETMELİK KALDIRILINCAYA KADAR!
Eylemle ilgili bir açıklama yapan PAÜ Eğitim Fakültesi PDR Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Şahin Kapıkıran, yeni yönetmeliğin bilimselliği, meslek eğitine ve evrensel hukuka aykırı olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün bu yeni yönetmeliğinin Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanmasına anlam veremediklerini dile getiren Kapıkıran, yeni yönetmeliğin kaldırılmasına kadar eylemlerinin süreceğini duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı