REKLAMI GEÇ

Üşümesinler diye hayvanseverler imeceyle kedi evi yapıyor

Üşümesinler diye hayvanseverler imeceyle kedi evi yapıyor

Denizli doğa ve hayvan severleri soğuk geçen kış günleri için son dönemde geliştirdikleri hayvanlara yardım tekniğine bir yenisini ekledi. MENDOSK Başkanlığı ve Büyük Menderes suyolu çalışmaları ile bilinen Avukat Ali Yollu ve meslektaşı Avukat Sezin Uluköy, mezat satışıyla yarattıkları fon sayesinde kediler için yaptırdıkları kedi evlerini kullanıma hazır hale getirdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2019 Perşembe, 11:15

Denizli kamuoyunun yakından tanıdığı Avukat Ali Yollu ve arkadaşları, son günlerde İMECE ile yaptıkları kedi evlerini ihtiyaç bölgelerine dağıtmaya başladı.

Önceki kış yaklaşık 150 civarında kuş yuvasını Tavas ve Çal belediyeleri ile ortak etkinlik sonucu doğaya yerleştiren MENDOSK’un (Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği) Başkanı Ali Yollu, bu kez yardım elini sokak kedileri için uzattı. Büro komşusu ve meslektaşı Avukat Sezin Uluköy ile birlikte kolları sıvayarak tek kişilik kedi evleri yaptırıp hazır mamalarıyla hayvan severlerin gözetiminde dağıtımını yapmaya başladı. Yollu ve arkadaşlarının ilk elde hazırladıkları 10 adet yuva ihtiyaç bölgelerine yerleştirildi.

Kendi çevresinde küçük bir mezat düzenleyen ve toplanan katkı paralarıyla kedi evleri projesini geliştiren Avukat Ali Yollu kedi evlerini, ayrıca temin ettikleri 3’er kiloluk kuru mamayla birlikte dağıttı.

Projenin nasıl geliştiği hakkında bilgi veren Av. Yollu, kendi aralarında eski müzikçalar ve radyolardan oluşan bir mezat düzenlediklerini,

Mezata gösterilen ilginin beklenenden fazla olduğunu söyledi. Mezatta sunulan radyoyu 210 TL. Bedelle alan arkadaşı Murat Biçer’in KEDİ EVLERİ projesi için en önemli desteği sağladığını belirtti. “Dostlarımız Zafer Gönenç, Hasan Kurt ve Yıldız Hazer harici olarak katkıda bulundu” diyen Yollu, “Taban malzemeleri için Ramazan Kalkınç, malzeme temini ve yapıma hazır hale getirilmesinde mobilyacımız Ramazan Yorulmaz, branda, zımba, vida ve imalat ekipmanlarını Taylan Özgür arkadaşımız karşıladı” dedi.

Mezat harici desteklerle 30 kilo kadar kedi maması aldıklarını sözlerine ekleyen Ali Yollu, ihtiyaç olması halinde yeni kedi evleri yapabileceklerini açıkladı.

Kedi evi projesinin, kızı Damlanur Yollu’nun kedi sevgisiyle şekillendiğine değinen Av. Yollu, “Eskiden sokak hayvanları ile ilgili bu kadar ilgili değildim doğrusu. Beni etkileyen, hatta sürükleyen kızımın kedi sevgisi oldu. Bu durumdan şikayetçi değilim. Aksine, ben de sokak hayvanları sevgisini derinleştirdiği için memnunum. Kış günlerinin sert ve soğuk geçiyor olması nedeniyle sokak kedilerini elden geldiğince sıcak yuvaya kavuşturmak ayrıca mutluluk verici” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı