REKLAMI GEÇ

Vali Yazıcıoğlu için film çekilecek

Vali Yazıcıoğlu için film çekilecek

Denizli’de görev yaparken yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu’nun, Denizli’deki görev süresi içinde yaşadıkları, ‘Vali’ adıyla sinema filmi olarak çekilecek.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Denizli’den Ankara’ya giderken geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu için dizinin ardından, bir de sinema filmi çekilecek. Ulusal bir kanalda, ‘Köprü’ ismi ile yayınlanan dizide, Yacızıoğlu’nun Erzincan valiliği sırasında yaşadıkları anlatılıyordu. Köprü dizisinin yapımcısı Koliba Film, bu kez de Yazıcıoğlu’nun, Denizli’deki görev süresi boyunca yaşadıklarını, ‘Vali’ ismiyle sinema filmi olarak çekecek. Koliba Film Yapımcısı Ata Türkoğlu, sinema filmine destek bulabilmek amacıyla, Denizli’de Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve oda başkanlarını ziyaret etti. DTO Başkanı Necdet Özer’i de makamında ziyaret ederek, kendisinden sinema filmi için destek isteyen Yapımcı Ata Türkoğlu, “Recep Yazıcıoğlu’nun hayatının Denizli bölümünü ve ölümünü, sinema filmi olarak çekmeyi düşünüyoruz” dedi.

Köprü dizisinin çok büyük ilgi gördüğünü belirten Türkoğlu, “Dizinin 65. bölümü, final bölümü olacak. Finalden sonra, bir de ‘Vali’ adıyla bir sinema filmi çekmeyi planlıyoruz. Denizli’de belediye başkanları, oda başkanları ve Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret ettik. Hepsi, sinema filmi için destek olmaya söz verdi” dedi. Sinema filminin çekimlerine, Ağustos ayında başlayacaklarını ifade eden Türkoğlu, “Temmuz ayında, film çekimleri için hazırlıklara başlayacağız. Çekimler ise Ağustos’ta başlayacak ve Eylül’de tamamlanacak. Film; Denizli, İstanbul ve Ankara’da çekilecek. Sonbaharda da ‘Vali’nin gösterime girmesini bekliyoruz” diye konuştu. Dizide Vali Recep Yazıcıoğlu’nu canlandıran Erdal Beşikçioğlu’nun sinema filminde de başrolde olacağını söyleyen Türkoğlu, filmin yönetmenliğini de yine diziyi yöneten Çağatay Tosun tarafından yapılacağını belirtti.

DTO Başkanı Necdet Özer de Yapımcı Ata Türkooğlu’nu, Denizli’nin fahri hemşehrisi ilan ettiklerini belirterek, Türkoğlu’na ziyaretinin anısına plaket takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı