REKLAMI GEÇ

Vatandaş isyan etti

Vatandaş isyan etti

Pamukkale’nin 15 Mayıs Mahallesi’nde katlı otopark için ayrılan boş alanı mesken edinen sokak köpekleri ile ilgili muhatap bulamayan mahalle sakinleri isyan etti. Mahallede topladığı imzalarla birlikte 5 kurum arasında gidip-gelen Hakan Erkuş, köpeklerin her gün bir kişiyi saldırdığını ileri sürerek, “Ya bu boş alana söz verdikleri gibi otopark yapsınlar ya da bu köpekleri mahalleden alsınlar” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 17:06

Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Mayıs Mahallesi’nde katlı otopark için istimlak ettiği boş alana mesken edinen sokak köpekleri, 1064 ile 1070 sokaklar ile yan sokaklarında ikamet eden vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Boş alanın hemen karşısındaki apartmanın birinci katında oturan Hakan Erkuş, “Her gün sabah çığlıklarla uyanıyorum. Köpekler yoldan geçenlere saldırıyor. Çocuğumu yalnız okula gönderemiyorum. Çocuklar sokakta oynayamaz oldu” dedi.

denizli-15-mayis-mahallesi-sokak-kopekleri-ic

2.5 AYDAN BERİ 5 KURUM ARASINDA GİDİP GELİYORUM
Kendisinin de bir hayvan dostu olduğunu, ancak burada bulunan köpeklerin saldırgan olmasından şikayet ettiklerini söyleyen Erkuş, “Benim korkum, bir vatandaşın canına tak demesi ve hayvanları zehirlemesi. Çünkü vatandaşları o noktaya getirdiler. O nedenle yetkililerden yardım istedik. Önce Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdim. Büyükşehir Belediyesi’nden ekip geldi ve ‘hayvanların bakımını yapmışız, kulaklarında küpe var. O nedenle bizim sorumluluğumuzda değil’ diyerek gitti. Ardından Valiliğe, sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, oradan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne ve en son da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gönderdiler. 5 kurum arasında, 2.5 aydan beri mücadele veriyorum. Sorunumuza çözüm bulanamadı” dedi.

denizli-15-mayis-mahallesi-sokak-kopekleri-ic-3

4 KÖPEK BİRDEN SALDIRDI
Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gizem Şen, kendisine saldıran köpekten arabanın üzerine çıkarak kurtulduğunu söylerken, İhsan Koç ise kendisine 4 köpeğin birden saldırdığını söyledi. Koç, “Günde binlerce kişi bu sokaklardan geçiyor. Hepimizin canı tehlikede” diye konuştu.

denizli-15-mayis-mahallesi-sokak-kopekleri-ic-2.pg

Mahallede tek katlı binada iki yıldan beri kirada oturan Fethiye Yörük ise, “Köpekler bahçemize kadar giriyor. Geçtiğimiz gün yeni aldığım botun tekini çaldılar. 4 yaşında çocuğum var. Dışarıda oynamak istiyor ama çıkartamıyoruz” diyerek şikayetini dile getirdi.

denizli-15-mayis-mahallesi-sokak-kopekleri-ic-1

TEK SORUN KÖPEKLER DEĞİL
Mahalle sakinleri tek sorunun sokak köpekleri olmadığını da belirterek, “Bu boş alan her gece faklı farklı kişilerle doluyor. Kimi alkolik, kimi madde bağımlısı. Cinayet bile işlendi burada. Biz bu alana ne yapılacaksa biran önce yapılmasını istiyoruz. Huzurumuz kalmadı” sözleriyle yaşadıklarını dile getirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı