REKLAMI GEÇ

Yanlış beyana, yasal işlem

Yanlış beyana, yasal işlem

Denizli İl Nüfus Müdürlüğü bir adreste olmadığı halde oturuyormuş gibi davranan ve yanlış yanıltıcı beyan veren 30 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2008 Perşembe, 00:00

İl Nüfus Müdürü Doğan Kartal, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 67’nci maddesinde, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy ve mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunan ve bunlara tanıklık edenlerin 6 aydan 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılacağının belirtildiğini hatırlatarak, vatandaşlardan yanlış beyanda bulunmamalarını istedi.

Kartal, Denizli Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce, Adres Kayıt Sistemi kapsamında, müdürlüğe beyanda bulunanlar hakkında, bu beyanlarının doğruluğunun araştırıldığını söyledi. Kartal, kolluk kuvvetlerince yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, bugüne kadar belirtmiş olduğu adreste oturmadığı halde oturuyormuş gibi yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunan 30 vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti. Kartal, vatandaşlardan mağdur duruma düşmemeleri için adres kaydı ve diğer işlemlerde yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmamalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı