REKLAMI GEÇ

Yaralı Caretta, PAÜ’de tedavi edildi

Yaralı Caretta, PAÜ’de tedavi edildi

Marmaris’te yaralı halde balıkçıların ağına takılan kaplumbağa, PAÜ Hastaneleri’nde tedavi edildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Balıkçıların ağına takılan yaralı kaplumbağa, PAÜ Hastaneleri’nde tedavi edildi.

Balıkçıların, 2 Haziran 2008 günü Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, yaralı bir kaplumbağayı bulduklarını bildirmeleri üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Pamukkale Üniversitesi’nde, bu konuda uzmanlığını yapmış Doç. Dr. Yakup Kaska’ya durumu bildirdi.

Doç. Dr. Yakup Kaska, Köyceğiz Doğa Koruma ve Milli Parklar Başmühendisi Nurullah Gürkan ile irtibata geçerek, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği kurulacak Rehabilitasyon Merkezi’nde, Caretta’nın ön bakımını yaptı.

Yaralı kaplumbağanın durumu ile ilgili bilgi veren PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Dalı’ndan Doç. Dr. Yakup Kaska, “Ön gözlem sonucunda, kaplumbağanın sağ tarafından tüfek ateşine maruz kaldığını ve yaklaşık olarak 15 saçma yarası olduğunu tespit ettik. Saçmalardan 3-4 tanesini çıkardık. Maalesef saçmalardan bazısı sağ gözüne isabet etmiş ve gözünü de kaybederek nebrotik bir durum almış. Gözdeki bu nebrotik durumdan dolayı gözü, lokal anestezi ile gözü tamamen aldık ve nebrotik dokuları temizledik” dedi.

Doç. Dr. Kaska, yaralı kaplumbağanın halen Veteriner Barbaros Şahin tarafından bakımı ve tedavisinin yapıldığını, su tankına alınabilirliğinin test edilmesinden sonra, kaplumbağanın yine Muğla’ya Deniz Kaplumbağa Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüleceğini ve tamamen iyileşmesinin ardından doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı