REKLAMI GEÇ

“YEŞEREN FİDANLAR’ PROJESİ DENİZLİ”DEN START ALDI

“YEŞEREN FİDANLAR’ PROJESİ DENİZLİ”DEN START ALDI

Sağlık Bakanlığı’nın, okul öncesi çocukların hayat boyu ruhsal, bedensel ve sosyal sağlığını kapsayan psikososyal gelişimin aileler tarafından da desteklenmesi amacıyla düşünülen “Yeşeren Fidanlar” projesi, Türkiye’de ilk defa Denizli’de hayata geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2011 Salı, 16:57

Vali Yavuz Erkmen başkanlığında Sağlık ile Milli Eğitim il müdürlükleri arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, öğretmen ve öğrenci velilerine eğitim verecek. Protokol törenine, Vali Erkmen’in yanısıra Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Sağlık İl Müdürü Dr. Erdoğan Taş ve Sağlık şube müdürleri Dilek Akdoğan ile Tuğba Karahan katıldı.

Sağlık İl Müdürü Taş, 0-6 yaş çocuklarda ruhsal ve sosyal yönden bir sapma olup olmadığını tespit edip erken tedavi uygulamak için projenin hayata geçirildiğini söyledi. Vali Erkmen de projenin Türkiye’de ilk defa Denizli’de uygulandığını vurguladı. Erkmen, “Çocuklar, 36. aydan itibaren anaokuluna alınıyor. Bu süreçte belli eğitimler veriliyor. Bu görevi yürütürken Sağlık Bakanlığımız’ın düzenlediği proje çerçevesinde ilimizde Sağlık ve Milli Eğitim il müdürlüklerimiz işbirliği yapacak. Sağlık İl Müdürlüğümüz. 0-6 yaş arası çocukların davranış biçimlerini gözlemliyor. Öğretmenlerimizle işbirliği yaparak sağlıklarıyla ilgilenecekler. Belirlenen çocukları, erken yaşta eğitim alırken ruhsal, bedensel ve sosyal yönden bozukluklardan kurtarmak için sağlık ekiplerimiz destek verecek. ” dedi.

Daha sonra Vali Erkmen, Milli Eğitim İl Müdürü Oğuz ve Sağlık İl Müdürü Taş, Yeşeren Fidanlar projesinin protokolünü imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı