REKLAMI GEÇ

Yoksulluk sınırına göre Denizli, ortadirek

Yoksulluk sınırına göre Denizli, ortadirek

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçlarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2018 Çarşamba, 11:18

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ tarafından verilen bilgiye göre Denizli, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, %7,8 ile orta halli çıktı. Buna göre Denizli’nin de içinde bulunduğu bölge yoksulluk oranının en düşük olduğu 7. bölge oldu.
Türkiye genelinde göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgelerin ise %13,2 ile Antalya, Isparta, bölgesi, %12,4 ile Adana, Mersin bölgesi ve %12,3 ile de Balıkesir, Çanakkale bölgesi olarak açıklandı. Verilen bilgiye göre göreli yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler ise %5,3 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis, %5,7 ile Zonguldak, Karabük, Bartın ve %5,8 ile Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak bölgeleri olarak belirtildi.

Diğer taraftan gelir dağılımı eşitsizliğine göre ise Denizli’nin içinde bulunduğu Muğla, Aydın bölgesi 0,316 puanla Gini Katsayısına göre ( Gini katsayısı, sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımının eşitliği, bire yaklaştıkça da gelir dağılımının eşitsizliğini ifade ediyor) 0,443 puanlı İstanbul, 0,392 puanlı Adana, Mersin ve 0,387 puanlı İzmir’i geride bıraktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı