Yüzbaşı’dan üstü kapalı kürt açılımı mesajı

Denizli’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan Kurmay Yüzbaşı Murat Durusoy’ın üstü kapalı kürt açılımı konusunda yaptığı konuşma damgasını vurdu.
/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2009 Pazar, 12:51
Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen programla kutlandı. Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan törene Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Ardıç, Denizli AK Parti Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Mehmet Yüksel, DSP Milletvekili Hasan Erçelebi, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve protokolün diğer üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Askeri Gazino Subay Kısmında gerçekleştirilen tebrikat töreni ile devam etti. Daire müdürleri, kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile sivil zevatın katıldığı Tebrikat Töreni basına kapalı yapıldı.
Daha sonra valilik önünde geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde geçen senelere karşın bu senenin Zafer Bayramı kutlamaları daha sönük geçti. Atatürk Bulvarı’nda Vali Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özsoy ve Başkan Zeybekci, tören aracıyla halkın bayramını kutladı. Ancak protokol kaldırımlarda bulunan birkaç kişiye selam verdi. Törene valilik önünde yaklaşık 150 kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kurmay Yüzbaşı Murat Durusoy, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Yzb. Durusoy, konuşmasında, ‘30 Ağustos, Türk ulusunun zafer coşkusunu ordusu ile paylaştığı müstesna günlerden biridir’ diyerek güne üstü kapalı kürt açılımı konuşma damgasını vurdu. ‘Bu zafer, temeli çoktan atılmış bir ulus devletin doğduğu gündür’ diyen Yzb. Durusoy, şöyle devam etti, “19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan mücadele, Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı ender zaferlerden biridir. Bu zafer, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık hedefini ölümsüzleştiren, Türk ordusunun gücünü, komutan ve askerlerinin yiğitlik ve cesaretini, halkının fedakârlığını, bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur. 30 Ağustos zaferinde her kesimin, her kurumun, her şehitliğin katkısı vardır. Türk Milleti kavramı içinde Malazgirtler, Moğaşlar, Plevneler, Çanakkaleler, Sakaryalar ve 30 Ağustoslar nice kahramanlık destanları doludur. Onda Ortadoğu’nun halayı, egenin zeybeği, Karadeniz’in horonu, Elazığ’ın çayda çırası, Tunceli’nin semahı vardır. Türk milletinin dokusunda vatan saflığındaki her kümbetin her kervansarayın her abidenin her eğitim kurumunun her sanat eserinin her şehitliğin katkısı vardır. Dost ve düşman hiç kimsenin şüphesi olmasın. TSK Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş akıl ve bilimi esas alan demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz bir inanç ve azimle bağlı disiplinli ve iyi eğitilmiş, seçkin personeliyle birlikte büyük kutlamanın onur ve şerefini yaşarken, milletten ve geçmişteki başarılarından aldığı güçle yurdumuzu etnik ve tehditlere karşı korumaya devam edecektir. Türk ordusu, her türlü tehdit ve tehlikelere göğüs gererek vatanı koruyacaktır. Türkiye’yi bölmeye çalışan hainler ve onların işbirlikçileri şu husussu unutmasın. Şehit kanıyla kazanılan ve yine şehit kanıyla kurtarılan bu vatan dünya durdukça duracak ve gök kubbe çökmedikçe bu şanlı bayrak, şanla şerefle dalgalanacaktır.”
Bayram etkinlikleri çerçevesinde, valilik önünde askeri birlikler tören geçişi yaptı. Zırhlı birliklerin geçişi esnasında vatandaşlar cep telefonu ile tankların fotoğrafını çekti ve askerleri alkışladı. Aynı zamanda minik çocuklar askerlerden etkilenerek onlar geçerken hazır ol vaziyetinde durması dikkat çekti. Vatandaşların alkışlarla sevgi gösterisinde bulunduğu kutlama töreninin ardından Çivril ilçesi Kıralan kasabasından geldiğini söyleyen Mehmet Elbasan (67), vatandaşlar dağılırken, ‘Vatan Kimin’, ‘Dumlupınar’ ve ‘Yolculuk’ şiirini bağırarak okudu. Manavlık yapan Mehmet Ali Basan, 55 sene önce öğrendiği şiirleri her bayram söylediğini ve halktan çok olumlu tepkiler aldığını kaydetti.