REKLAMI GEÇ

ZÜBEYDE HANIMI ANDIK

ZÜBEYDE HANIMI ANDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı 87. ölüm yıldönümünde Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Zübeyde Hanım Anaokulunca II.Anma Günü Halk Eğitim Toplantı Salonunda düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2010 Cumartesi, 17:34

Düzenlenen Anma Gününe Vali Yardımcısı Abdullah ACAR, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil ÇINAR, PAÜ Atatürk’ü Araştırma Merkezi Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Önder COŞKUN, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şerif KUTLUDAĞ, Zübeyde Hanım Anaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende Konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ: Zübeyde Hanımın ölüm yıldönümü olan bu günü bir anma günü olarak kabul ediyoruz ve anıyoruz. Her zaman annelerin annesi olarak dile getirdiğimiz Zübeyde Hanım Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü dünyaya getiren eşiz bir insandır. Bu anlamlı anma gününü hazırlayan okulumuzun idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Okul öncesinin önemi bu programımızla da ön plana çıktığını düşünmekteyim. Okul öncesi eğitim alan çocuklarımıza kültürümüzü ve değerlerimizi bu çağlarda aktarıyoruz ve bilinçli nesiller yetişmesini sağlıyoruz. Anma programına katıldığınızdan dolayı hoş geldiniz der ve saygılar sunarım dedi.

Milli Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şerif KUTLUDAĞ şiir okumasının ardından, sonra program akışına paralel olarak Cumhuriyet Lisesinin müzik dinletisi, Zübeyde Hanım ile ilgili belgesel filmi, Sarı Zeybek ve Kız Meslek Lisesinin “Dünden Bugüne Türk Kadını” defilesi ile program son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı