REKLAMI GEÇ

Sn. Ali Rıza ERTEMUR un çabası

3 Haziran 2009 Çarşamba

Son bir haftadır görüyorum ki CHP il başkan ve yönetimini bulmak Denizli örgütü, partinin sempatizanları ve kentimizin ileri gelenleri tarafından yoğun bir şekilde tartışılıyor.


Daha önce söylediğim gibi atama, parti disiplini ve tüzüğü gereği genel merkez tarafından şekilsel olarak yapılmalı. Başkan ve yönetim ortak akıl ile Denizlili CHP liler tarafından oluşturulmalı.


Denizli milletvekili Sn. Ali Rıza ERTEMUR görevinin sorumluluğu ve yetkileri gereği bu süreci oldukça verimli işletiyor.


Çok sayıda partili ile görüşüyor. Herkesi dinlemeye özen gösteriyor. Bu çabaları ile en doğruyu en az hata ile bulmaya çalışıyor.


Sn Ali Rıza ERTEMUR un bu olumlu çabası inanıyorum ki tüm Denizli örgütünü umutlandırıyordur. 5 yıl il başkanlığı ve 1,5 yıllık milletvekilliği tecrübesi önemlidir. Üstlendiği görevin ne denli büyük olduğunun bilincindedir.


Bir kriz gibi görünen ama kesinlikle bir fırsat olan yönetimin ve başkanın düşmesi olayı, bekli de partinin Denizlideki geleceği için yeni bir başarı öyküsü olacaktır.


Yönetim kurulu üyelerinin istifaları ile il başkanının düşmesi bir ders niteliğindedir.


Doğruluktan uzak ve ben bilirim anlayışının hakim olduğu liderlik uygulamasının, demokratik bir yöntemle değiştirilebileceği bir vaka yaşanmıştır. Her şeye rağmen seçilmiş bir başkanın kendi belirlediği ekibi tarafından cezalandırılması hoş bir durum değildir.


Bu durum hepimize unuttuğumuz bir kuralı da hatırlattı. Kurum yönetim kurulu tarafından yönetilir. Burada başkanın bir görüşü ve oyu vardır. Yönetmek tek başına başkanın değil yönetim kurulunun işidir.


Birkaç gün içinde göreve gelecek yeni yönetimin hiç unutmaması gereken ilk şey bu olmalıdır. CHP Denizli yi “ yönetim kurulu “ yönetecektir.


Göreve gelecek yönetimin her üyesi gücünü ve etkisini bir disiplin içinde sergileyecektir. Başkan, 14 kişilik gücü ve etkiyi katlamalıdır. Organize etmelidir. Uyumu sağlamadır.


Sn. Ali Rıza ERTEMUR dinledikleri, görüşmeleri ve bunlardan çıkaracağı karar ile Denizli siyasetine yön verecektir. Karar ne olursa olsun sorumluluk tüm partililerin olacaktır.


 


Çetin APA        

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı