REKLAMI GEÇ

iş kadını

Fatma Engin Çaputçu, 14 Mayıs 1952’de Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokulu Erzurum’da okuyan Çaputçu, ortaokulu Erenköy Kız Lisesi’nin orta bölümünde ve lise öğrenimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladı.

Seyran Gıda San. Tic. A.Ş.’nin kurucusu rahmetli Mustafa Çaputçu ile 1973’te evlendi. Eşini 1996’da kaybeden Çaputçu oğulları ile beraber firmanın yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır.

2 çocuk ve 2 torun sahibi olan Engin Çaputçu yirmi seneye yakın Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği’nde aktif görevler üstlendi. Halen derneğin yönetim kurulu üyeliğini yapan Çaputçu ayrıca DOÇEV’in kurucular kurulu üyeliği yaptı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Denizli’deki eğitim birimlerinde gönüllü olarak çalışan Çaputçu’nun en öne çıkan özelliği seyahati çok seviyor olması.

Dünyanın birçok coğrafyasını görme fırsatı yakalayan Çaputçu, bu yönünü en büyük hobisi olarak yorumluyor. Çaputçu bu hobisi nedeniyle Denizli’de yurt dışı gezileri konusunda önemli bir rol oynuyor. Kentin ileri gelen isimlerinin yurt dışı gezi organizasyonlarını düzenleyen Çaputçu, bu geziler sayesinde sosyal sorumluluk projeleri için derneklere kaynak da oluşturuyor.

Çaputçu, bir süredir “Dünyanın Renkleri” isimli köşeyle kendi objektifinden çektiği farklı fotoğraflarla, Denizlihaber okurlarına farklı coğrafyaları tanıtıyor

Yazarın Tüm Yazıları

16 Mart 2011Nepal