REKLAMI GEÇ

mimar

Babası jandarma astsubayı, annesi ev hanımı olan Hüsamettin Ataman, babasının görevi dolayısıyla bulunduğu Tunceli’nin Pertek ilçesinde, 1947 yılında dünyaya geldi.

Aslen Denizli Baklan’lı olan Ataman, üç kardeşiyle birlikte, ilk-orta-lise öğrenimini, babasının memuriyeti dolayısıyla, Muğla, Yatağan, Datça, Denizli, Siirt, Silifke, Mersin gibi değişik yerlerde tamamladı.

Mimarlık ve şehir planlaması eğitimi aldığı ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni 1969 yılında, Birleşmiş Milletler bursu ile devam ettiği Hollanda’nın “La Hey” kentindeki Toplum Bilimleri Yüksek Okulu’nu (Institute of Social Studies) 1973 yılında bitirdi. Batı Avrupa ülkelerindeki “Yerel Yönetim Uygulamaları” üzerine çeşitli inceleme ve araştırmalar yaptı. “Denizli’nin Şehirleşmesi ve Yerel Yönetimler” adlı kitabı ile 12 ciltlik “Tarih Süzgecinde Anadolu ve Denizli, 880 Yıl” adlı kitabının ilk 4 cildi yayınlandı.

1986-1989 yılları arası Denizli Mimarlar Odası Başkanlığı yapan Ataman, 1999 yılında “Denizli Belediye Meclisi” üyeliğine, 2002 yılında “Mimarlar Odası Onur Kurulu” üyeliğine seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Ataman, Denizli’de serbest mimar olarak çalışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları

5 Mart 2012Kent Belleği

SON YAZILARI