REKLAMI GEÇ

Forum Çamlık’ın ruhsatı iptal mi edilecek?

Forum Çamlık’ın ruhsatı iptal mi edilecek?

Demokrasi Meydanı’nda yapımı süren Forum Çamlık Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı tamamlanmak üzere… 18 Nisan’da açılışı yapılması planlanıyor. Bu arada TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı ve alışveriş merkezinin kaderini belirleyecek davada da sona gelindi. Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nin görevlendirdiği bilirkişi heyeti inşaatın devam ettiği alanda incelemeler yaptı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Demokrasi Meydanı’nda yapımı süren ve 18 Nisan’da açılacak olan Forum Çamlık Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı tamamlanmak üzere… TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı ve alışveriş merkezinin kaderini belirleyecek davada da sona gelindi. Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nin görevlendirdiği bilirkişi heyeti inşaatın devam ettiği alanda incelemeler yaptı. Bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda, mahkeme kararını verecek. Eğer mahkeme davacı tarafı haklı bulursa inşaat durdurulacak.

Mahkeme süreci hakkında bilgi veren TMMOB İ.K.K. Sekreteri ve Harita ve Kadastro Yüksek Mühendisi Aydın Yücel, Forum Çamlık’taki sıkıntının yeşil alan konusunda yaşandığını belirti. Nisan 2007 yılında Denizli Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat ettiklerini belirten Yücel “ Denizli Belediyesi 25 bin metrekarelik alanı kamu alanından çıkartarak ve bunun içerisinde yeşil alanı da özel bir şirkete devrederek suç işlemiştir. Bizler de meclisin almış olduğu yeşil alan konusundaki kararın iptali, encümen kararının iptali, inşaat yoğunluğu iptali, kamudan yeşil alanın çıkartılarak satışının iptali ve inşaat ruhsatının iptali konusunda mahkemeye müracaat ettik. 1 yıl aradan sonra mahkeme belirlediği bilirkişi heyetini gönderdi. 5 kişilik heyette çok önemli isimler bulunuyor. Bunlar ODTÜ’denve PAÜ’den gelen şehir plancılarından oluştu. Heyet incelemelerini tamamladı ve yakın zamanda raporunu mahkemeye sunacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı