REKLAMI GEÇ

Denizli 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Denizli 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ateşini yaktığı, bağımsızlığa giden yolda ilk adımı attığı ve Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ın 99. yılı kutlandı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2018 Cumartesi, 11:48

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılı, düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlandı. Türk gençliği, Ata’sının kendisine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, emanetine sahip çıkacağını bir kez daha haykırdı.

Denizli’deki 19 Mayıs kutlama törenlerine, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve CHP Denizli İl Teşkilatı katıldı.

Kentteki ilk tören, valilik önünde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denizli Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Daha sonra kortej oluşturularak, Delikliçınar Meydanı’na yüründü. Gençler ellerinde bayraklarla tören alanına doğru yürüyüşe geçti.

Meydana gelindiğinde, tekrar İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Denizli Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu konuşma yaptı. İbanoğlu, “19 Mayıs’ta Samsun’a atılan bu ilk adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda atılmış en önemli adımdır. 19 Mayıs’ta canlanan milli ruh, bugün yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu” diye konuştu.

Konuşmadan sonra Dünya ve Türkiye’de derece yapan sporculara ödülleri verildi.

19 Mayıs Bayramı için Delikliçınar Meydanı’nda ‘start’ alan bisikletçiler, ellerinde bayraklarla şehir turu için yola çıktı.

Ardından, sporculardan oluşan gençler, ortak bir kareografi ile 19 Mayıs ruhunu tekrar yaşattılar.

Daha sonra gençler ellerinde bayraklarla deniz oluşturarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gidişini canlandı. Canlandırmayı büyük ilgi ile izleyen vatandaşlar, gençleri ayakta alkışladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu